To je to što me zanima!

WHO: Borba protiv korone će trajati dugo, ne popuštajte još

Čak i ako se smanji broj slučajeva, Svjetska zdravstvena organizacija smatra da, ne treba olako popustiti s mjerama i prognoziraju da će to biti vrlo duga bitka
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Brendovi prilagodili svoj logo - i sugeriraju socijalnu distancu

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je u utorak azijsko-pacifičku regiju da se pripremi na dugotrajnu borbu protiv koronavirusa i naglasila da zemlje ne smiju popustiti sa svojim mjerama čak i ako se smanji broj slučajeva. 

"Ovo je pandemija kakvu svijet još nije vidio, promijenila je naš sustav i opteretila ljudske živote na neviđen način", rekao je Takeshi Kasai, regionalni direktor WHO-a. 

"Bit ću jasan - daleko je kraj ove epidemije u Aziji i na Pacifiku", rekao je Kasai na online konferenciji za medije. 

"Ovo će biti duga bitka i ne smijemo se opustiti." 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kasai kaže da za testiranje trenutno ima 50 cjepiva kandidata protiv Covida-19, a nekoliko njih već je na kliničkim ispitivanjima. 

Dodao je da WHO provodi ispitivanja zbog sigurnosti i učinkovitosti liječenja i pozvao zemlje da sudjeluju u istraživanjima.  

Iako se istraživanja provode "nevjerojatnom brzinom", Kasai kaže da zemlje trebaju vježbati "zajedničke taktike" ranog pronalaska, izolacije i testiranja slučajeva, a u međuvremenu osigurati socijalnu distancu i tako zaustaviti ili usporiti širenje koronavirusa. 

"Te mjere mogu nam osigurati dragocjeno vrijeme za pripremu na širi prijenos virusa u zajednici", rekao je. 

"Još uvijek ne znamo koliko će trajati borba protiv Covida-19", dodao je Kasai. 

"Ljudi diljem svijeta rade 24 sata dnevno, sedam dana tjedno i daju sve od sebe u borbi protiv Covida-19. No, nije vjerojatno da će virus nestati sljedeći tjedan ili čak sljedeći mjesec."

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Brendovi prilagodili svoj logo - i sugeriraju socijalnu distancu
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bezosjecajni_gad 31.03.2020.

    Korona, najveca prevara u povijesti, veća i od 9/11

  • ..D a r k w o o d.. 31.03.2020.

    Zanimljivo je ako je potiho u RH uvedeno policijsko stanje-policijska država i to PROTU-ustavno jer za tako nešto po ustavu je potrebna 2/3 večia izglasana u saboru da se uvedu ovakve mjere koje je Plenković proizvoljno dao Berošu i Božinoviću! Titoizam na djelu-MILICIJA vlada, narod u kućnom pritvoru, no ništa novo za HDZ i Plen-Ki-MOONA, on krši i 1.članak ustava sabotažom demokracije jer brani referendume a prvi članak ustava RH kaže da je sva vlast na narodu i da porizlazi iz volje naroda, referendum je mogućnost izvoljevanja narodne volje koja nam je zabranjena muljažama, HDZ/SDP imaju u ustavnom sudu svoje ljude koji bilo ša pa i referendumsko pitanje mogu proglasit neustavnim!

  • 31.03.2020.

    i onda slijedece godine ili krajem ove opet nova vrsta korona virusa, pa sto ce svijet od 12 mjeseci u godini 8 biti u karanteni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare