To je to što me zanima!

Za bolji odnos: Do prve godine bolje da su u sobi s roditeljima

Godina je duga i razumljivo je i potpuno je u redu ako je majka i prije toga bila spremna preseliti dijete u svoju sobu. Svaka je beba drugačija, pa ponekad pedijatri preporučuju uzeti u obzir što je najbolje za sve u obitelji
Vidi originalni članak

Ako beba spava s roditeljima u spavaćoj sobi prvu godinu, ali u posebnom krevetiću, poboljšava se njihov međusobni odnos, kaže S. Daniel Ganjian, američki pedijatar.

Beba tako nauči kako može računati da ste blizu i lakše se prilagođava životu izvan maternice. Tada pada i rizik od sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS) za 50 posto. Zašto točno dijeljenje sobe drastično smanjuje vjerojatnost pojave SIDS-a još uvijek je nejasno, no smatra se da zbog činjenice da ima još ljudi u sobi, beba bolje spava, što može dovesti do smanjenog rizika, piše miss7mama.

PISMO SVEKRVI: 'Zauvijek ću biti zahvalna za to kako ste uspjeli odgojili sina'

- Godina je duga i razumljivo je i potpuno je u redu ako je majka i prije toga bila spremna preseliti dijete u svoju sobu. Svaka je beba drugačija, pa ponekad pedijatri preporučuju uzeti u obzir što je najbolje za sve u obitelji - kaže Ashanti Woods, pedijatrica iz medicinskog centra Mercy u Baltimoreu.

S tim se slaže i Pam Edwards, certificirana savjetnica za spavanje dojenčadi i djeteta.

- To se zapravo svodi na ono što najbolje djeluje na obiteljsku dinamiku - kaže ona napominjući da je pomogla obiteljima prenijeti bebe u njihove vlastite sobe u dobi od 4, 6 i 12 mjeseci, pa čak i kasnije.

ODVEO ŽRTVU U ŠOPING Kći ismijavala kolegicu zbog odjeće, tata joj 'održao lekciju'

Bebe postaju budnije i svjesnije svoje okoline nakon 6 mjeseci, pa proces može biti izazovniji nakon te dobi, kaže ona, ali to nikako nije nemoguće.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare