To je to što me zanima!

Za bolne mokraćne infekcije kriva je E. coli iz pilećeg mesa?

Zbog velikog broja antiobiotika kojima se tretiraju pilići u njima se razvio otporan soj bakterije E.Coli, koji u organizam ulazi jedenjem mesa i uzrokuje bolne infekcije
Vidi originalni članak

Bakterija E. coli koja uzrokuje oko 70 posto svih mokraćnih infekcija dolazi iz pilećeg mesa, pokazuje studija američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti CDC. 

Znanstvenici su dugo vjerovali da bolne mokraćne infekcije koje svakodnevno pogađaju milijune žena diljem svijeta uzrokovane E. Coli dolaze iz vlastitih crijeva ljudi, no analiza uzoraka mesa na tržištu pokazala je suprotno, prenosi Fox News.

Znanstvenici su analizirali više različitih vrsta mesa, od pilećeg, svinjskog i goveđeg te su utvrdili da u pilećem i kokošjom mesu ima najviše soja E. coli otpornog na antibiotike, a te bakterije ne ulaze u ljudski organizam tijekom pripreme hrane, već isključivo jedenjem mesa koje sadrži bakterije.

Pretpostavlja se kako je u piletini najviše E. coli zbog velike količine antibiotika kojima se hrane pilići, kako bi se povećala njihova proizvodnja i uzgoj.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • petra_kc 24.03.2012.

    ja jedem domaće piliće pa sam je dobila, i trenutno je liječim antibioticima,svuda je ima tak da nemožemo znati što nas je zarazilo

  • Matilda_2 22.03.2012.

    onda moramo jesti domaće piceke najbolje one što su vidjeli sunce,travu,zemlju ti nisu na antibioticima,ili???

  • alladin_1 22.03.2012.

    Glupost !!! pa kaj je onda sa muškarcima ? oni ne jedu piletinu ili.....?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare