To je to što me zanima!

Za ljepotu kožu treba maziti svakog dana

Da bi bila što nježnija, kožu ne morate njegovati skupim proizvodima. Pravilna njega i “domaći” tretmani vratit će joj vlažnost, elastičnost i sjaj
Vidi originalni članak

Svakodnevna njega kože lica obuhvaća čišćenje, piling te kremu. Tekući sapun ili mlijeko za čišćenje dovoljno je nanijeti uvečer želite li ujutro imati savršeno čistu i blistavu kožu. Odumrle stranice kože najbolje će odstraniti blagi piling. Nisu vam potrebni skupi proizvodi - pomiješate li kukuruzno brašno s malo meda, dobit ćete savršen piling pogodan za svaki tip kože lica i tijela. Krema koja će joj pružiti dovoljno vlage, neizostavan je dio njege. Nanesite je ujutro, a blago zatezanje lica dovoljan je znak da postupak ponovite još jedanput.

PRAVILNO MASIRANJEKožu masirajte pilingom umjereno te kružnim pokretima. Izbjegavajte one koji su previše grubi jer mogu oštetiti kožu i učiniti je preosjetljivom.

HRANITE JE VLAŽNU
Žedna koža najbolje će upiti hranjive sastojke krema kad je još vlažna. Mažite je nakon umivanja, kupki, tuširanja, pa čak i nakon pranja ruku.

ZAHTJEVNA STOPALA 
Ruke perite blagim sapunom i zaštitite kremom jer su izložene negativnim vanjskim utjecajima. Stopala obilno namažite uvečer, prije spavanja.

ŠTETNO ZRAČENJE
Zaštitite se svakodnevno od opasnih UVA i UVB zraka. Ne zaboravite na kreme ni u zimskim mjesecima, osobito ako se bavite zimskim sportovima.

KUPKA I 8 SATI SNA NAJBOLJA SU NJEGA
Suhi zrak, nedovoljno sna te stres najveći su neprijatelji lijepe kože. Nemate li ovlaživač zraka, poslužit će vam i posudica s vodom u svakoj prostoriji kako bi koža “normalno disala”. Priuštite li joj opuštajuću kupku i osam sati sna na dan, koža će vam  biti dugotrajno zahvalna.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_839 13.09.2007.

    e sad, nemojte previše maziti kožu, pa je mazite svaki dan... šta od toga?

  • Lollypop 13.09.2007.

    aj ti mazi uz posao svaki dan svoju kožu...to samo može naša vlatkica,he,he

  • vitko 13.09.2007.

    Nego -.. što niste ilustrirali s malo više kože .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare