To je to što me zanima!

Za prste polizati: Jeste li ikada jeli ovako ispečene krumpire?

Hasselback Potatoes može biti zasebno jelo, ili prilog npr. pečenom mesu. Ovaj recept ostavlja puno prostora za igranje okusima - između svake kriške može se staviti bilo što
Vidi originalni članak

Šveđani su od pečenja krumpira napravili pravu gurmansku umjetnost pod nazivom - Hasselback Potatoes. Ideja je genijalna jer ovako pripremljen izgleda neodoljivo, a neodoljiv mu je i okus.

Postupak:

  • Izaberite srednje velike krumpire s tankom korom, podjednake veličine.
  • Koru ne gulite već operite dobro pod vodom.
  • Tanki sloj površine krumpira odrežite kako bi stajao ravno na podlozi.

  • Stavite ga na dasku, između dvije kuhače (one služe da krumpir ne zarežete nožem do kraja) i režite ga na tanke šnitice.
  • Prelijte ga s malo ulja ili masti tako da u svaki prorez uđe dio. Posolite.
  • Stavite ga peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena (ovisno o veličini).

Savjet više - želite li pikantniji okus, pred kraj pečenja između šnitica krumpira stavite malo prepečene slanine i na kraju preko cijelog krumpira posipajte ribani sir (npr. gaudu). Pecite još malo dok sir ne porumeni.

Pogledajte u videu kako ga pripremiti:

 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • 19.11.2017.

    Nije svaka vrsta krumpira dobra za ovo. Treba biti vrsta s puno škroba, a što je još važnije - iz organskog uzgoja. Dobro je to znati u ova vremena kada nas je ovdje ostalo još nas par milijuna svakim danom sve siromašnijih...

  • 19.11.2017.

    već ranije čitala o toj pripremi krumpira. zanimljiv recept ali ga nisam radila :)

  • MOC JE U ZNANJU 18.11.2017.

    Lako , brzo , ukusno . :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare