Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
114 komentara

Za prste polizati: Jeste li ikada jeli ovako ispečene krumpire?

Hasselback Potatoes može biti zasebno jelo, ili prilog npr. pečenom mesu. Ovaj recept ostavlja puno prostora za igranje okusima - između svake kriške može se staviti bilo što

114 komentara

Šveđani su od pečenja krumpira napravili pravu gurmansku umjetnost pod nazivom - Hasselback Potatoes. Ideja je genijalna jer ovako pripremljen izgleda neodoljivo, a neodoljiv mu je i okus.

Postupak:

  • Izaberite srednje velike krumpire s tankom korom, podjednake veličine.
  • Koru ne gulite već operite dobro pod vodom.
  • Tanki sloj površine krumpira odrežite kako bi stajao ravno na podlozi.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

  • Stavite ga na dasku, između dvije kuhače (one služe da krumpir ne zarežete nožem do kraja) i režite ga na tanke šnitice.
  • Prelijte ga s malo ulja ili masti tako da u svaki prorez uđe dio. Posolite.
  • Stavite ga peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena (ovisno o veličini).

Savjet više - želite li pikantniji okus, pred kraj pečenja između šnitica krumpira stavite malo prepečene slanine i na kraju preko cijelog krumpira posipajte ribani sir (npr. gaudu). Pecite još malo dok sir ne porumeni.

Pogledajte u videu kako ga pripremiti:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message