To je to što me zanima!

Za prste polizati: Tart od dvije vrste čokolade i šest marakuja

Rijetki su oni koji mogu odoljeti ovoj prefinoj poslastici kojoj su glavni sastojci mliječna i crna čokolada, keksi te pulpa od marakuje. Ukusna je i lijepo izgleda
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 150 g keksa
  • 30 g maslaca
  • 2 žlice bijelog šećera

Za ganache: 

  • 225 ml slatkog vrhnja
  • malo soli
  • pulpa od 6 marakuja
  • 110 g tamne čokolade
  • 50 g mliječne čokolade

Priprema: 

Stavite kekse u lim za pečenje i pecite ih deset minuta na 180°C. Usitnite ih te dodajte otopljeni maslac i šećer. Poravnajte smjesu u kalup za torte. Pomiješajte vrhnje, sol i marakuju pa kuhajte dok ne zavrije. Maknite s vatre i ostavite da se hladi oko pet minuta. 

Otopite tamnu i mliječnu čokoladu. Dodajte vrhnje i promiješajte pa neka se hladi pet minuta. Prelijte malo ganachea preko kore i ostavite u zamrzivaču pet minuta. Prelijte ostatkom i ostavite u hladnjaku dva sata. Prema želji ukrasite lješnjacima. 


Idi na 24sata

Komentari 9

  • ŽORŽ_3 25.04.2016.

    Koji keksi??

  • PT 22.01.2016.

    Kalorična bomba, izbjegavajte to.

  • neIy 17.01.2016.

    e ja...baš mogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare