To je to što me zanima!

Za sreću u poslu ne slijedite strast nego pronađite svrhu

Kombinacija strasti i ustrajnosti te razina do koje su zaposlenici spremni ostvarivati ciljeve čak i kad su suočeni s teškoćama povezana je s visokom učinkovitošću, tvrdi prof. Jon Jachimowicz sa Harvarda.
Vidi originalni članak

Ako slijedite strast, ona je slabo povezana s učinkovitošću zaposlenika. No kombinacija strasti i ustrajnosti te razina do koje su zaposlenici spremni ostvarivati ciljeve čak i kad su suočeni s teškoćama povezana je s visokom učinkovitošću, tvrdi prof. Jon Jachimowicz sa Harvarda.

Do tih je zaključaka došao istraživanjem te navodi kako je za poslovnu sreću najbolje pronaći svrhu u svakodnevnom radu.

ISTRAŽILI SMO ZA VAS Što se nudi na adventu: Janjeći burger za 64, buncek za 48 kn

Kaže kako nije dobro svoju strast pretvoriti u posao i zbog toga što onda nemamo ništa što će nas zanimati izvan radnog okruženja. Kao primjer je naveo one koji se bave kreativnim poslovima poput umjetnosti te kaže kako je njihov cijeli život zapravo posao, a nemaju ništa što im služi samo za razbibrigu i uživanje.

Napominje kako to može dovesti do stresa i tjeskobe.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mile980 04.12.2019.

    Slazem se da treba odvaznost i hrabrost ali treba i pocetni kapital a ako smo u hrvatskoj treba se i uclanit u stranku a tad ti vec ni mozak ni hrabrost netrebaju.. naravno npr. U austriju sam odselio iz lijepe.ovdje treba hrabrost,rad,mozak i kad si vrijedan a imas sve to imas i novac naravno i napredak je tu.da ispred svega skromnost je naj vaznija.jer ni 100 pametni za jednu budalu nemogu naraditi..a jednom stane sve...

  • 02.12.2019.

    Evo ja sam moju strast za shopping pretvorila u moj posao 😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈kud ces bolje spojis rekreativno sa poslovnim 😅😅😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare