Obavijesti

Lifestyle

Komentari 126

Što se nudi na adventu: Janjeći burger za 64, buncek za 48 kn

Što se nudi na adventu: Janjeći burger za 64, buncek za 48 kn
3

Počeo je još jedan Advent u Zagrebu, a mi smo prošetali i provjerili cijene. One “glavnih” artikala, odnosno hot doga, kobasica, kuhanog vina i fritula, ostale su slične prošlogodišnjima

VIDEO

Tri puta proglašen je najboljim, a prošle godine bio je treći u Europi. Istražili smo što se može jesti i piti u srcu Zagreba. Hrenovka u pecivu košta 15 kuna, kobasice, poput debrecinke i kranjske, su oko 20 kuna, kao i fritule. Na Trgu kralja Tomislava naišli smo na kuhano vino od 15 kuna iako je ono na većini kućica 16 kuna.

Buncek, ajngemahtec, crni hot dog: Omastite brk na Adventu!
Buncek, ajngemahtec, crni hot dog: Omastite brk na Adventu!

Ovogodišnji Advent obuhvaća 15 zagrebačkih lokacija, od Maksimira do Vile Prekrižje, postavljeno je 228 kućica, a u sve je uključeno gotovo 3000 ljudi. Procjena je da se na Adventu potroši oko 500 milijuna kuna. Mi smo se fokusirali na centar grada.

- Lokacije će biti ukrašene hrvatskim tradicijskim ukrasima i Orašarima, što je i ovogodišnja tema - rekli su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Orašar u Ledenom kraljevstvu otvorio Ledeni park na Zrinjevcu

A sve je to u službi potrošnje. Kao i svake godine, pregršt je noviteta i izlagača. Među njima je i Dinamo, koji kućicu ima na glavnom gradskom trgu, a ponuda je prigodna. Dinamo burger plavi košta 31 kunu i među jeftinijima je na Adventu. Preko puta njih možete pojesti janjeći burger, ali za 64 kune.

Malo južnije, na Zrinjevcu, cijene su uglavnom prosječne, a ističe se Pivana sa špek-filekima u kruhu, koje su procijenili na 55 kuna. Fuliranje je, pak, za gurmane, ali i one dubljeg džepa. Organska i vegetarijanska hrana kreće se od 58 do 88 kuna. Može se i tamo pronaći hot dog za 15 i kuhano vino za 16 kuna, ali i burger za 65. Ponudu je obogatila kućica Opat vrata Kornata Imaju janjeću peku za 45, murtersku pašticadu za 55 kuna, a hit su palačinke iz krušne peći po cijeni od 35 kuna.

Ho-ho-ho! Evo kako je izgledao početak Adventa po Hrvatskoj
Ho-ho-ho! Evo kako je izgledao početak Adventa po Hrvatskoj

- Nismo htjeli ići s klasičnom ponudom nego malo sve gastronomski osvježiti. Redovito će nam dolaziti svježa kornatska janjetina. To je naš doprinos - rekao nam je vlasnik Ante Božikov.

U blizini je kućica Garden, koja ima u ponudi pivo Fuliranje lager za 26 kuna, a na ovim prostorima novost je da se plastična čaša na točioniku puni od dna, ne od vrha. Uz nju nude buncek po 48 kuna i Beyond hot dog za 55 kuna.

Palimo prvu adventsku svijeću, znate li što je njezina simbolika
Palimo prvu adventsku svijeću, znate li što je njezina simbolika

Na Tomislavcu je, logično, ponuda prilagođena djeci zbog klizališta. Tamo smo pronašli kuhano vino za 15 kuna, prilagođene dječje menije, ali ima i, primjerice, kobasa od divljači za 30 kuna naviše. U kućici Perica i ove je godine švicarski specijalitet raclette, odnosno topljeni sir, za 29 kuna... Dojam je da je ove godine manja ponuda germknedli, a oni koji ih imaju najčešće ih prodaju za 35 kuna.

Izdvojili smo najniže cijene omiljenih adventskih poslastica u centru Zagreba: 

Fritule - cijena je svuda kao i lani - 20 kuna 

Hot dog - najniža je 15 kuna, a s dodacima se penje i na 55 kuna 

Kuhano vino - bez obzira na to birate li crno ili bijelo, najniža mu je cijena 16 kuna 

Burger - razlike u cijenu su velike - Dinamo burger košta 31 kunu, a ima ih i po 65 

Germknedle - prošle su godine bile jako popularne, ove je godine ponuda manja - koštaju 35 kuna 

Kranjska kobasica - najpopularnija je na Adventu, a najniža cijena iznosi 20 kuna 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu