To je to što me zanima!

Za suhu i dehidriranu kožu ulje makadamijna oraščića i smilja

ZA HLADNIJE DANE Posebnu pozornost trebati posvetiti hidrataciji i brinuti se da vanjski uvjeti, bilo oštar hladan vjetar ili presuh i prezagrijan zrak, ne oštete kožu
Vidi originalni članak

Jesen je pravo doba za rješavanje problema s kožom, tvrde dermatolozi. Zdravlje je osnova lijepa izgleda, zbog toga si priuštite kvalitetnu njegu. Prirodni preparati s hrvatskim potpisom obogaćeni kvalitetnim eteričnim uljima ‘preporodit’ će svaki tip kože.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S promjenama godišnjih doba i mi se mijenjamo. Lagane ljetne kremice više ne mogu spriječiti crvenilo i isušivanje kože. Posebnu pozornost trebati posvetiti hidrataciji i brinuti se da vanjski uvjeti, bilo oštar hladan vjetar ili presuh i prezagrijan zrak, ne oštete kožu.

Za to su vam na raspolaganju odlični preparati domaćih proizvođača koji su napravljeni od biranih prirodnih sastojaka i dostupni svakome. Biljna ulja, ljekovito bilje, a poslije i eterična ulja, koriste se za njegu otkako postoji ljudski rod. Jeste li znali da će preslica i ulje ruže ojačati tonus vaše kože i dati joj mladenački sjaj. Ulja maline i makadamijina oraščića posebno su pogodna za njegu suhe, zrele i dehidrirane kože.

BRIGA O LICU Koža u jesen treba više pažnje: Uz ove savjete ostat će zdrava

Aragonovo ulje sprečava gubitak elasticiteta i nastanak bora, a redovitom primjenom koža postaje mekša i zategnutija. Ulje sjemenki nara sadrži snažne antioksidanse. Zbog jedinstvene kombinacije masnih kiselina ono sprečava djelovanje slobodnih radikala, a ujedno djeluje regenerativno, te jača tonus kože. Preparat pogodan za svaki tip kože je ulje noćurka.

Obnavlja prirodni zaštitni sloj kože zadržavajući vlagu u njenim najdubljim dijelovima. Djeluje protuupalno i zacjeljujuće, a dobrim se pokazalo i u borbi protiv bora. Kombinacija lanenoga ulja s uljem noćurka idealna je za zdrav organizam i lijepo tijelo. Osim toga lan je koristan u tretmanu kožnih infekcija. Tada se primjenjuje u obliku smrvljenih sjemenki, a neizostavan je i kada želimo tijelo osloboditi štetnih tvari i unaprijediti zdravlje te poboljšati izgled.

MIRISI ZODIJAKA Ulje tamjana umiruje Vagu, a čajevac najbolje odgovara Ribi

Eterično je ulje smilja broj jedan u regeneraciji kože i borbi protiv bora. No stručnjaci za njegu kože upozoravaju da samo krema, ma kako dobra i kvalitetna bila, neće biti dovoljna.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • privatnik123 27.10.2019.

    Smilje iz Hercegovina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare