To je to što me zanima!

Za sve ljubitelje riba: Pečeni brancin s krumpirom i rajčicom

Riba je idealna opcija ako želite pripremiti lagan obrok za cijelu obitelj. Brancin je ukusna riba koju bi valjalo s vremena na vrijeme ubaciti u svoj jelovnik, a super se slaže s krumpirom i rajčicom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 veći brancin (oko pola kilograma)
  • 2 do 4 krumpira
  • 600 grama mladog komorača
  • 1 ružmarin
  • 3 grančice lovorovog lista
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 150 mililitara bijelog vina
  • 400 grama mini-rajčica s peteljkama
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

  1. Očistite ribu, operite ju i dobro ocijedite.
  2. Zarežite ju nožem s obje strane, te iznutra i izvana začinite solju i paprom.
  3. Krumpir narežite u posebnu zdjelu, na tanke ploške, pa dodajte komorač narezan na trakice.
  4. Začinite povrće solju i paprom, natrgajte po njemu grančice ružmarina, dodajte lovor te očišćene i nagnječene režnjeve češnjaka.
  5. Prelijte maslinovim uljem, ulijte bijelo vino, sve dobro promiješajte i ostavite desetak minuta da se sastojci mariniraju.
  6. Zatim povrće premjestite u lim za pečenje, rasporedite ga, pa posložite rajčice s peteljkama.
  7. Na njih položite ribu i sve zajedno prelijte preostalom marinadom.
  8. Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite oko 30 minuta.
  9. Kad je riba pečena, izvadite je, a povrće vratite u pećnicu na 3 do 5 minuta, na grilanje (ili opcija da se jače peče odozgora), te poslužite zajedno.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 21.08.2021.

    Nema do komarce

  • eho_ 21.08.2021.

    Riba na sve načine! 😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare