To je to što me zanima!

Za umoran izgled brzopotezno rješenje je kist i malo rumenila

Male varke dobro služe: Ako kistom nanesete na uši malo roza krem-rumenila, lice će izgledati odmorno, a ako imate jarki ruž i rumenilo nemojte šminkati oči
Vidi originalni članak

Ljeto je idealno da se poigrate rumenilom, a vizažisti savjetuju da se odvažite i eksperimentirate s rumenilima jarkih boja. Iako se možda doimaju preintenzivnima, ta su rumenila na koži prozračna te joj daju prirodan i svjež izgled. 

Poslužite se provjerenim trikom - mekim, širokim kistom rumenilo nanesite samo na jagodične kosti. Ružičasta rumenila u kremi, osim na obraze, možete nanijeti i na usne što će licu dati mladenački izgled. Ako pri ruci nemate krem-rumenilo, može vam poslužiti i rumenilo u prahu. Na usne najprije nanesite balzam, a potom preko njega prstom razmažite sloj rumenila u prahu. Više slojeva pojačat će intenzitet boje, a usne će biti  našminkane i hidratizirane tijekom čitavog dana. 

Kad nanosite rumenilo, ne zaboravite na uši. Ako kistom nanesete malo ružičastoga ili krem-rumenila boje jagode na ušne školjke, lice će izgledati odmorno i svježe. Pritom obavezno stavite istu nijansu rumenila koje ste nanijeli i na obraze.

Trik za svježinu i mladolikost

Hidratantnu kremu pomiješajte s krem-rumenilom te utrljajte od jagodica prema sljepoočnicama. Krema će pomoći da se rumenilo nanese ravnomjerno, bez vidljivih prijelaza.

Usklađivanje s bojom tena 

Za svijetli ten idealne su ružičaste nijanse, boja marelice najbolje odgovara srednje svijetlom tenu, a prigušena ciglastocrvena tamnom, no isprobajte i ‘varijacije na temu’.

Uz jak ruž i rumenilo ne šminkajte oči

Smioni ruž obično kombiniramo s blagim rumenilo i obrnuto. No boja obraza i usana može biti usklađena intenziteta. Ključ je u balansu. Uz jači ruž i rumenilo, oči istaknite samo maskarom.

Trenutačne korekcije kistom

Imate li okruglo lice, možete ga izdužiti rumenilom  - nanesite ga od dna jagodica prema sljepoočnicama. Usko lice proširit će ujednačeno kružno nanošenje rumenila od sredine jagodica prema sljepoočnicama. 

Nasmij se i pronađi mjesto za rumenilo

Za prirodan izgled kist prvo naslonite na vrh jagodica te prijeđite i osjenčajte duž područja na kojem se crvenite. Ako ga ne možete odrediti, samo se nasmijte i to tako da se jagodice podignu. Područje samo prijeđite potežući kist prema uhu. 

Lice blista uz ‘slovo c’

Svijetlu nijansu blago svjetlucavog rumenila nanesite kistom od jagodica do obrva u obliku slova C. Taj će trik-potez dati iluziju da lice doista blista i zrači svježinom.

Treba mi krema, prah ili gel?

Suhoj koži najbolje odgovaraju rumenila u kremi, a na mješovitoj će najdulje trajati rumenilo u prahu. Gelovi koji teško prijajanju na suhu postojani su na masnoj koži lica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare