To je to što me zanima!

Za uspješnu vezu žena treba biti mršavija od svog partnera

Tjelesna težina igra veliku ulogu u procjeni privlačnosti, bilo da nas promatra partner ili mi sami sebe. Veze u kojima postoji veća razlika u BMI-u duže traju
Vidi originalni članak

Bilo da je riječ o kratkim ili pak dugogodišnjim vezama, tajna uspješnih veza leži u tome da težina partnera mora biti ravnomjerno i "tradicionalno" raspoređena, otkrila je četverogodišnja studija Sveučilišta Tennesse. Na početku veze muškarcima su partnerice koje su mršavije od njih atraktivnije, no kako vrijeme protječe muškarcima atraktivnost partnerice i dalje ostaje važna. 

No, vrlo je bitno i kako se one same osjećaju, pa se tako one vitkije osjećaju mnogo više seksi nego žene koje su s godinama nakupile "višak", zaključili su istraživači. Kao primjer navode nedavnu rastavu Jennifer Lopez i Marca Anthonya, jer oni oboje imaju jednak indeks tjelesne mase.Oni su promatrali 169 parova u 30-im godinama života koji su ispunjavali upitnik o tome koliko su zadovoljni odnosom. 

- Nije bitno koliko je žena teška, kao ni muškarac. Važno je da on bude teži od nje, a težina je jedan od važnih faktora po kojima procjenjujemo je li nam netko privlačan. Tako će muškarcima žena koja je teža od njih biti manje privlačna, kao i ženama muškarci koji imaju sličnu ili manju težinu nego one - zaključila je voditeljica studije Andrea Meltzer.

Objasnila je kako se težina muškaraca i žena ne uspoređuje u kilogramima, već preračunavanjem BMI-a ili indikatora tjelesne težine.



Idi na 24sata

Komentari 14

  • NinaBonita007 01.08.2011.

    I mupkarci i žene bi trebali prvenstveno biti FIT, što znači baviti se sportom, i imati čvrsto napeto tijelo što znači niti suha čačkalica gdje koža otužno visi a niti utopljena u salo gdje ne znaš gdje što počinje a gdje završava. . A što se ovog para tiče, meni izgleda kao da je Jenny previše hot komad za ovakvog ..švrću :)

  • missgreen 24.07.2011.

    neznam.. ovo nije istina za sve ali za neku veličinu je. Nažalost, mnogo muškaraca mi je priznalo da ne bih moglo podnjeti da im je žena deblja od njih

  • nella87 22.07.2011.

    Oooo my god, ovo je nešto najgluplje što sam čula. Eto i mi se onda pitamo zašto smo svi opterečeni kilažom i uporno se trudimo biti anoreksićarke i bulimičarke. Eto nam svijeta i medija koji nas uče takvim krivim stazama da hodamo. Alaaa jadna naša djeca kad ih budemo imali i koja će odrastati u takvom pogrešnom i jadnom svijetu di su prave vrijednosti baćene pod tepih u zaborav. Ja se samo nadam da će moje dijete znat cijenit pravu vrijednost i trudit ću se da tako bude..

Komentiraj...
Vidi sve komentare