To je to što me zanima!

'Zaboravite' novčanik: Odredite dan kad nećete trošiti ni kunu

Nećete ostati gladni i žedni niti propustiti neki izlazak, jer u frižideru i smočnici vjerojatno imate dovoljno hrane, ne samo za taj dan, nego i za sljedećih nekoliko dana
Vidi originalni članak

Koliko god ljudi zaradili, troškovi koji su veći od toga uvijek će ih dovesti do minusa i problema. Zato je ključno kontrolirati želju za nepotrebnim trošenjem. Pitate se kako to možete učiniti?

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odredite dane u kojima nećete ništa trošiti, dakle nećete potrošiti ni kune. Novčanik možete taj dan ostaviti doma. Nećete ostati gladni i žedni niti propustiti neki izlazak, jer u frižideru i smočnici vjerojatno imate dovoljno hrane, ne samo za taj dan, nego i za sljedećih nekoliko dana. Umjesto odlaska na piće u kafić, družite se kod nekog doma ili prijatelje pozovite k sebi.

SMANJITE TROŠKOVE Pomoću aplikacija uštedite na hrani ili kućanskim aparatima

Takvih dana trebalo bi biti više, kako biste naučili važno pravilo - da vi vladate novcem, a ne on vama. Najbolje da to bude jedan dan u tjednu, primjerice četvrtak.

TRIKOVI ZA UŠTEDU Izbjegnite kupnju ugradbenog hladnjaka i trošite manje struje

Uz to, pokušajte odrediti dnevni budžet uz koji ćete lakše planirati troškove. Pokušajte ograničiti iznos koji trošite svaki dan. To će vas spriječiti da bacate novac na gluposti i odlaske u dućan da kupite ‘samo nešto slatko’. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • RIBIĆ005 09.10.2022.

    Od 30 dana on je doma 27 samo u tri potrošiš za cijeli mjesec, tako da 27 dana ne trošim ni kunu, ali ni eure😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare