To je to što me zanima!

Začini za dugu vezu: Ispišite sve erotske želje i ispunite ih...

Erotski romani mogu poslužiti kao inspiracija za spavaću sobu, seks-igračke jamče lakše postizanje vrhunca, a ispisivanje želja na papir raspiruje strasti
Vidi originalni članak

Nerealistična očekivanja, stres i manjak vremena među glavnim su uzrocima nezadovoljstva u krevetu. Partneri koji nakon 10 ili 20 godina braka i dalje uživaju u seksu sve to mogu zahvaliti predanom radu i stalnom ulaganju, tvrdi britanska stručnjakinja za veze, Tracey Cox. 

Vatru među plahtama treba održavati, a ne očekivati da će ona uvijek gorjeti. U tome pomaže pravilno sagledavanje situacije, dodala je. 

Prestanite vjerovati da je s vremenom "normalno" ne željeti seks

S godinama seksualna želja jenjava, ali to ne znači da je "normalno" ne željeti seks u dugoj vezi. Najlakše se prepustiti, ali prvi korak u spašavanju seksualnog života počinje trudom, kreativnošću i vjerom da možete pobijediti rutinu, piše Daily Mail

Što se više trudite u vezi, to će i seks biti bolji

Veza i seks su povezani, no unatoč tome parovi često podcjenjuju da jedno i drugo utječu na kvalitetu odnosa. Što se više trudite oko veze, to će i rezultati u spavaćoj sobi biti bolji, kao i obrnuto. Seksualne igrice zasigurno će vas još više povezati, tvrdi Cox. 

Reagirajte odmah 

Na početku veze želja za seksom je izrazito jaka, no s godinama se smanjuje. Upravo zbog toga treba reagirati i na najmanji trag seksualnog impulsa. Što se dulje čeka, to je i manja vjerojatnost da ćete nešto poduzeti po tom pitanju.

Lijekovi umanjuju seksualnu želju

Ako se libido drastično smanjio, najbolje je posjetiti liječnika i zatražiti pomoć. Također je važno provjeriti lijekove koje uzimate jer mogu utjecati na seksualnu želju i spriječiti vas da uživate kao na početku veze. 

Pišite seksi dnevnik

U seksi dnevnik možete zapisivati sve što vas uzbuđuje, erotske misli i stvari koje ste nekad iskušavali među plahtama, a želite ih ponovno isprobati, poručuje Cox. 

Osim toga, oba partnera mogu na papir napisati pet seksi igrica koje im nedostaju i staviti ih u staklenku pa potom izvlačiti te si međusobno ispunjavati želje. 

Ponesite seks-igračke u spavaću sobu

Muškarci su više motivirani po pitanju seksa nego žene zato što lakše postignu orgazam. Upravo zbog toga u vruće igrice treba uključiti seks-igračke. Tako će se žene lakše osloboditi i postići vrhunac. 

Seks, seks i još više seksa

Što se više seksate, to je i libido veći. Redoviti seks stimulira proizvodnju hormona testosterona čime raste i seksualna želja, pa ako vam i nije do ljubavnih igrica, najbolje je zaboraviti na umor i stres te se jednostavno prepustiti. To će ojačati vaš odnos, savjetuje Cox. 

Razgovarajte o onom što vas muči

Razgovor o seksu trebao bi biti normalan dio svake veze, ali partneri ga često izbjegavaju zbog nelagode ili straha da će nekoga povrijediti. Važno je razgovarati o stvarima koje vas muče, izraziti svoje želje ili naglasiti što nikako ne želite i tako pomoći partneru da vas lakše zadovolji u krevetu. Što više smjernica dobije, to će lakše doći do cilja. 

Seksi filmovi i erotski romani otvorit će apetit

Erotski romani i seksi filmovi mogu pomoći u vezi. Iz njih parovi crpe ideje za vruće susrete u krevetu, oni podižu libido i čine seksualni život još zanimljivijim. 

Žene su u jesen najprivlačnije, a seksualna želja je najveća

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Babaluji x 21.11.2013.

    a kaj ih bum pisal , ja ih redovito napravim i bez pisanja , a napišem se tu :))))

  • stvoriteljmg 21.11.2013.

    Ma tu je puno priče kad si pod stresom uzmi viagru i za 20 minuta stres i ostalo zaboraviš i uživaj u sexu

  • eejjjja 21.11.2013.

    uf ko bi ovo sve pročital.... ma jedini začin kaj mi sad pada na pamet je lovorov list...

Komentiraj...
Vidi sve komentare