To je to što me zanima!

Zaklada Ana Rukavina: Pozivom na 060 9000 do kraja godine podržite akciju 'Želim život'

Zaklada Ana Rukavina akciju prikupljanja pomoći za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručno usavršavanje mladih liječnika provodi od 1. studenog
Vidi originalni članak

Zaklada Ana Rukavina u susret ovogodišnjim blagdanima započinje humanitarnu akciju „Želim život“, koja po prvi puta traje – dva mjeseca. Glavni cilj je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Anina majka, Marija Rukavina, lani je za 24 sata ispričala što ju drži u borbi za očuvanje Zaklade koja nosi Anino ime   

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi građani koji su voljni podržati ovu inicijativu mogu to učiniti od 1. Studenog, pozivom na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV) odnosno 5 kuna, a pozivi su mogući do kraja godine, priopćili su iz Zaklade.  

Koncert "Želim život"

Također, nakon trogodišnje pauze, na Trgu bana Jelačića,  u subotu, 25. studenog, s početkom u 21:15 sati, ponovo će se održati ponovo će se održati koncert „Želim život!“,  uz izvedbe najvećih hrvatskih glazbenih imena. Zaklada Ana Rukavina koncert organizira u partnerstvu s Novom TV i emitirat će se na programu i online platformama Nove TV.

- Već dugih 17 godina studeni donosi težak osjećaj, ali i velik ponos kad gledam što smo sve uspjeli postići i izgraditi, a iznimno mi je drago što će koncert ponovno uživo ugrijati srca posjetitelja. Svaka donacija, a posebice one najmanjeg iznosa, puno nam znače, jer smo svjesni kolika je to žrtva sviju koji jedva spajaju kraj s krajem. Živimo u nikad težim uvjetima zbog globalne situacije, standard građana je težak te smo beskrajno zahvalni što su nam ljudi i ove godine poklonili svoje povjerenje! Zato im još jednom od srca hvala, poručuje Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

MILICA ŽELI BITI UZOR DRUGIMA Zagrebačka glumica herojskim potezom spasila život ženi koju ne poznaje: 'Nisam dvojila...'

Zaklada je omogućila proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb, a transplantaciju za spas života zahvaljujući tome dobilo je 167 osoba. Zahvaljujući vrijednom radu Zaklade i velikodušnosti građana, od početka njenog djelovanja, Hrvatski registar broji sveukupno 63 291 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Brojni donatori krvnih stanica

Također, organizirano je 477 akcija upisa u Hrvatski registar u preko 150 gradova i mjesta diljem Republike Hrvatske, od toga 23 akcije u 2023. godini. Prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, Hrvatska je 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te osma u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.  

Zaklada Ana Rukavina je od siječnja do rujna 2023. godine donirala sredstva hrvatskom zdravstvu za stručno usavršavanje i projekte u vrijednosti od 237.083 eura, što je ukupno 9.885.000 eura do danas, dok je za HLA tipizaciju i medicinski materijal utrošeno 4.100.000 eura vlastitih sredstava. Omogućeno je stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad osmero liječnika iz Hrvatske dobilo priliku razvijati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije, kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini, priopćeno je iz Zaklade Ana Rukavina. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare