To je to što me zanima!

Zapečene prokulice sa špekom

Zamislite taj divni miris koji se širi kuhinjom dok se u pećnici peku prokulice prekrivene špekom, a kasnije posute parmezanom! Ovo prefino jelo sviđa se i najizbirljivijim izjelicama
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg prokulica izrezanih na pola
  • 30 g Ranch mješavine začina (ovu mješavinu možete i sami napraviti, recept je niže)
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 žlica paste od češnjaka (ili žličica češnjaka u prahu)
  • 1 žličica paprike
  • 8 šnita nasjeckanog špeka
  • 3 žlice parmezana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dok se ona grije, krenite s pripremom. U velikoj posudi pomiješajte sa svim sastojcima osim sa parmezanom.

Premjestite to u protvan i pecite 25 minuta do pola sata. Na kraju izvadite iz pećnice i još vruće posipajte parmezanom, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

ODLIČNA KOMBINACIJA Recept za finu piletinu pohanu u pećnici i domaći roštilj umak

Recept za Ranch mješavinu začina:

Pomiješajte navedene sastojke. Ova mješavina odlična je i u salatama.

  • pola šalice mlaćenice u prahu
  • 2 žlice suhog peršina
  • 1 žlica sušenog vlasca
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice luka u prahu
  • 1 žličica suhog kopra
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • prstohvat kajenskog papra
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare