To je to što me zanima!

Zapečeni ili na bijelo, bakalar je obvezna blagdanska delicija

Ova morska poslastica jako je zdrava riba puna bjelančevina i vrlo jednostavna za pripremu. Pri kupnji ne bi trebalo biti dilema. Što je veći i širi, lepezastog repa i snažnog mirisa - to je bolji
Vidi originalni članak

Hrvati su nekad a djelomično i danas najznačajnijom ribom u svojoj prehrani smatrali srdelu. Dijelu zapadnog svijeta, pogotovo onog na sjeveru Europe i Amerike to je bio i ostao bakalar.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.12.2021.

    Cijenim i poštujem običaje i tradiciju, no zasmeta me tvrdnja iz naslova gdje se kaže kako je bakalar "obvezna blagdanska delicija". Prvo, ne jede se bakalar u cijeloj Hrvatskoj pa onda ne treba generalizirati. U Slavoniji nikome ne bi palo na pamet kupovati i pripremati bakalara, pokraj naših slavonskih delicija i drugo, gospodinu Marčiću, autoru ovog članka očigledno nije jasno kolika je cijena bakalara i da si veliki broj ljudi bez obzira gdje se nalazili tu "obaveznu" deliciju ne mogu priuštiti. Stoga malo poniznosti i razumijevanja za druge ne bi škodilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare