To je to što me zanima!

Zasladite se Slatkim omletom i pripremite fini Morski roštilj

Ljeto s Podravkom: Omlet za doručak možete pripremiti u slatkoj varijanti s džemom, a za ručak je odličan izbor povrće u kombinaciji s tunom i mozzarellom
Vidi originalni članak

Slatki omlet

Jednostavno/30 minuta/za 2 osobe

Sastojci: Za omlet: 3 jaja, 100 g šećera, 1 Vanilin šećer Dolcela, 50 g Gussnela Dolcela, naribana korica naranče

Za umak: 3 žlice Džema ekstra suha smokva-naranča, 1 naranča

Priprema: 

Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte Gussnel, dobro izmiješajte, a zatim lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka i naribanu narančinu koricu. Smjesu izlijte u namašćenu okruglu posudu za pečenje (promjera 6 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta. Džem pomiješajte s narančinom sokom i rastopite ga zagrijavajući na laganoj vatri. Pečeni slatki omlet malo rashladite, narežite na šnite i poslužite uz umak koji ste pripremili od džema i narančina soka. 

Savjet: Slatki omlet možete poslužiti i sa svježim voćem, šlagom i rastopljenom čokoladom. 

Morski roštilj

Jednostavno/25 minuta/za 4 osobe

Sastojci: 2 tikvice (250 g), 1 crvena paprika (200 g), 1 patlidžan (250 g), 1 žlica Vegete bilje Mediterana mix, 60 ml SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 EVA Tuna fileti u biljnom ulju (2x115g), 200 g mozzarelle, narezani bosiljak za posluživanje

Priprema: 

Tikvice, paprike i patlidžan narežite na duge ploške, pospite Vegetom bilje Mediterana mix i poprskajte uljem. Na grill tavi popecite pripremljeno povrće. Toplo povrće složite na tanjur, a po njemu rasporedite natrgane EVA Tuna filete u biljnom ulju i narezanu mozzarellu te prelijte preostalim maslinovim uljem. Salatu poslužite toplu ili hladnu posipanu narezanim bosiljkom. 

Savjet: Maslinovo ulje za posluživanje možete izmiješati s nasjeckanim češnjakom prije prelijevanja preko salate. 

Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl. inž. preh. teh. Nutricionist

Kada se želite dobro zasititi i opskrbiti energijom za početak dana, često ćete odabrati omlet. Bilo da ga pripremite sa sezonskim povrćem, šunkom, popečenim lukom ili meni najdraži, s kockicama svježih rajčica i sira, uvijek je dobar izbor za početak dugog dana. Podravka vama danas preporuča slatku varijantu kojoj posebnost daje umak od rafiniranog džema suhe smokve i naranče. 

Nakon ukusnog doručka, za ručak uživajte u obilju sezonskog povrća s roštilja u kombinaciji s tunjevinom i mozzarellom. Tikvice i patlidžani, uz to što su ljetni predstavnici sezonskog voća dijele još i zajedničku karakteristiku: sadrže visok udio vode. Patlidžan sadrži veliki udio pektina koji utječe na snižavanje kolesterola, a kod tikvica to čine dijetalna vlakna. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • wartburg 20.07.2013.

    jel vi podravkaši znate šta je omlet!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare