To je to što me zanima!

Zasladite se toplom čokoladom s iznenađujućim dodatkom

Čokolada i med su kalorični pa batat predstavlja dobru ravnotežu ovog napitka. Batat je iznimno zahvalan sastojak jer kuhan ima nizak glikemijski indeks
Vidi originalni članak

Ako tražite zdrav napitak s relativno malo kalorija koji biste mogli pripremiti za početak dana, ili kao poslijepodnevni međuobrok, da se zasladite nakon napornog dana, imamo rješenje u kojem su glavne zvijezde batat i čokolada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Batat je zahvalan sastojak jer kuhan ima nizak glikemijski indeks, no imajte na umu da su čokolada i med kalorični, pa ne pretjerujte.

Evo koji sastojci su potrebni: jedan batat srednje veličine (oko 140 grama), 170 grama tamne čokolade, dvije žlice meda, agavina ili javorova sirupa, 3/4 mlijeka (kravljeg ili bademova, zobenog, sojina napitka), jedna čajna žličica ekstrakta vanilije i pola čajne žličice cimeta.

blagotvorni NAPITCI Najboljih 6 napitaka za jačanje imuniteta u borbi protiv bolesti

Batat ogulite, narežite i kuhajte u dovoljno vode oko pola sata. Čokoladu narežite na komadiće pa, kad je batat kuhan, zgnječite ga u pire. Stavite ga u lonac srednje veličine i dodajte ostale sastojke. Miješajte na srednjoj vatri dok se sastojci ne otope i ne sjedine. Poslužite s malo šlaga ili s dva listića mente.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 22.01.2024.

    Ovo je super

  • 22.01.2024.

    Samo Pelinkovac

Komentiraj...
Vidi sve komentare