To je to što me zanima!

Zašto bismo trebali prestati kupovati ruže na Valentinovo?

Rezane ruže su na Valentinovo obično iznimno skupe. Povrh toga, veliku potražnju najčešće treba zadovoljiti i uvozom iz inozemstva, a to bez sumnje nije ekološki prihvatljiv
Vidi originalni članak

Ruža, najčešći i najpopularniji poklon dragoj osobi na Valentinovo zapravo i nije baš dobra zamisao.

Prije svega, rezane ruže su na taj dan obično iznimno skupe. Povrh toga, veliku potražnju najčešće treba zadovoljiti i uvozom iz inozemstva, a to bez sumnje nije ekološki prihvatljivo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, rezane ruže uglavnom u Europu stižu iz Kenije, Etiopije, Kolumbije i iz Ekvadora, zbog čega treba računati na duge transportne rute i visoku emisiju ugljičnog dioksida.

Nadalje, proizvodni i radni uvjeti su u mnogima od spomenutih zemalja problematični i vrlo često nehumani. 

Treba podsjetiti da su kupcima do sredine veljače na raspolaganju brojne autohtone alternative: u Europi se u prodaji već mogu naći prve proljetne cvjetnice poput tulipana, narcisa, zumbula, maćuhica i anemona.

VELIKI VODIČ ZA HRVATSKU Gdje na večeru za Valentinovo? Ovo je top 8 mjesta za uživanje

Premda po bontonu muškarci ženama daruju isključivo rezano cvijeće i zna se da su tegle rezervirane jedino kao dar žene ženi, možda biste ovog Valentinova mogli napraviti iznimku te biti originalni i kreativni. 

Trajniji dar od buketa ruža (koji se nakon kratkog vremena osuši) bez sumnje je i održiviji. Stoga bi muškarci mogli razmisliti o velikom izboru proljetnog cvijeća u teglama. (kt)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • eho_ 13.02.2020.

    Orhideja ...magnolija ..mimoza..frezija... anemona..kala..zvončići..ljubičice...đurđice...crvena ruža🌹kraljica cvijeća...ehh....jako volim cvijeće..a posebno žuto ili biljelo ...🤗

  • frajer.2 13.02.2020.

    Valentinovo, dan kad svaka rasiri noge i misli da je sa time rijesila sve svoje probleme

  • mily 12.02.2020.

    Volim sve vrste cvijeća, ali uvijek sam nekako više sretna uz sezonsko cvijeće. Sinoć sam dobila žute tulipane, o Bože kako su lijepi:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare