To je to što me zanima!

Zašto izabrati hostel? Manji troškovi, raznolika ponuda...

"Putovanje je jedina stvar na svijetu koja te obogaćuje" - anonimni autor u jednoj rečenici je sažeo što bi svjetski putnici objašnjavali danima. A rekli bi vam i da spavate u hostelu, a evo i zašto..
Vidi originalni članak

Prvi hostel pojavio se još davne 1912. godine u Njemačkoj , a cilj mu je bio omogućiti djeci iz nižih društvenih slojeva ljetovanje u prirodi. Hostel se bazirao na ideji da djeca sudjeluju u upravljanju hostela na svakodnevnoj bazi, uključujući i čišćenje i pripremanje hrane.

Dugo je trebalo da se ideja hostela svjetski prenese, ali u zadnjih deset godina hosteli su postali "it" mjesto za sve putnike kojima je draže potrošiti novac na doživljaje i izlete, nego na skupu hotelsku sobu.

Hotel ili hostel? Za koga i zašto? - pokušat ćemo vam odgovoriti u sljedećih 7 argumenata zašto odabrati hostel na putovanjima.

Financije

Kratko i jasno, hosteli su jeftiniji. I nema se što tu posebno dodati.

Upoznavanje novih ljudi

Jedna od specifičnosti hostela su i spavaće sobe u koje često zna biti smješteno i do 10 kreveta, tako da nikad ne znate tko bi se još mogao pojaviti u vašoj sobi.

Pojam hostela se jako proširio zadnjih par godina i ima bezbroj varijacija hostela, ali svi više-manje imaju par zajedničkih obilježja, kao naprimjer zajedničke prostorije. Boravak, ili "lounge" je mjesto gdje se možete sjesti, popiti kavicu i čuti mnoge priče iz svih dijelova svijeta.

Aktivnosti

Kako bi privukli više gostiju, hosteli su poznati po organizaciji svakakvih evenata u samom hostelu, ali i za svoje goste diljem grada i okolice. Nerijetko ćete vidjeti u ponudi natjecanja gostiju u pikadu, sam složi svoju pizzu, karaoke, pješačke ture po centru i raznim povijesnim mjestima.

Hostelske usluge

Zbog povećanja broja hostela konkurencija je sve žešća, pa tako i hosteli uvode razne benefite kako bi ponudili svojim gostima specifične doživljaje.

Uz izbor doručka, besplatnog bežičnog interneta, raznih događanja unutar i van hostela, neki su otišli i korak dalje pa su dodali bazene, ostave za ruksake i putne torbe, ali i mogućnost korištenja hostelske kuhinje, kasni check-in, najam sportske opreme i sl.

Gostoljubivost

Rijetko ćete u hotelima vidjeti da rade stariji zaposlenici, dapače to su često mladi ljudi koji su u komunikaciji s gostima jako opušteni i dobro raspoloženi. Korist koja proizlazi iz toga je mnogo opuštenija atmosfera gdje se često u zajedničkim prostorijama zaposlenici druže s gostima. 

Otvoreno / zatvoreno

Ako niste glasni i niste skloni žešćem tulumarenju, hosteli će vam često izaći ususret i dopustiti da provedete duže vrijeme od dopuštenog u zajedničkim prostorijama ili da izlazite i ulazite u hotel u bilo koje doba dana i noći.

Razna ponuda soba

Hosteli imaju vrlo raznoliku ponudu spavaćih soba. Kad istražujete u koji biste hostel išli provjerite i tipove soba. Neki hosteli, osim po razlici u broju kreveta, se dodatno potrude urediti sobe u različitim dekorima, umjetničkim stilovima ili povijesnim razdobljima.

Neki uređuju sobe po drevnoj kineskoj disciplini Feng Shui, neki po bojama vezanima za raspoloženje, a neki i kopirajući razne svjetske kulture. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Brac_2 24.06.2017.

    ja sam bio par puta i ništa se nije dešavalo

  • muskarac 22.06.2017.

    Hosteli su prava stvar za ljude otvorenog uma zeljni znanja, upoznavanja drugih nacija i razmjene iskustva,danasnji hosteli pa gotovo pa svi imaju i privatne sobe tako da privatnost ne bi tribala prestavljat problem nekome ko ne voli spavat sa 10 nepoznatih...jos kad ti se potrefi dobra ekipa,ludilu smijehu i dobroj zabavi nikad kraja

  • kung fu panda 22.06.2017.

    Moj susjed otvorio jedan

Komentiraj...
Vidi sve komentare