Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Zašto izabrati hostel? Manji troškovi, raznolika ponuda...

Zašto izabrati hostel? Manji troškovi, raznolika ponuda...

"Putovanje je jedina stvar na svijetu koja te obogaćuje" - anonimni autor u jednoj rečenici je sažeo što bi svjetski putnici objašnjavali danima. A rekli bi vam i da spavate u hostelu, a evo i zašto..

VIDEO

Prvi hostel pojavio se još davne 1912. godine u Njemačkoj , a cilj mu je bio omogućiti djeci iz nižih društvenih slojeva ljetovanje u prirodi. Hostel se bazirao na ideji da djeca sudjeluju u upravljanju hostela na svakodnevnoj bazi, uključujući i čišćenje i pripremanje hrane.

Dugo je trebalo da se ideja hostela svjetski prenese, ali u zadnjih deset godina hosteli su postali "it" mjesto za sve putnike kojima je draže potrošiti novac na doživljaje i izlete, nego na skupu hotelsku sobu.

Hotel ili hostel? Za koga i zašto? - pokušat ćemo vam odgovoriti u sljedećih 7 argumenata zašto odabrati hostel na putovanjima.

Financije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kratko i jasno, hosteli su jeftiniji. I nema se što tu posebno dodati.

Upoznavanje novih ljudi

Jedna od specifičnosti hostela su i spavaće sobe u koje često zna biti smješteno i do 10 kreveta, tako da nikad ne znate tko bi se još mogao pojaviti u vašoj sobi.

Pojam hostela se jako proširio zadnjih par godina i ima bezbroj varijacija hostela, ali svi više-manje imaju par zajedničkih obilježja, kao naprimjer zajedničke prostorije. Boravak, ili "lounge" je mjesto gdje se možete sjesti, popiti kavicu i čuti mnoge priče iz svih dijelova svijeta.

Aktivnosti

Kako bi privukli više gostiju, hosteli su poznati po organizaciji svakakvih evenata u samom hostelu, ali i za svoje goste diljem grada i okolice. Nerijetko ćete vidjeti u ponudi natjecanja gostiju u pikadu, sam složi svoju pizzu, karaoke, pješačke ture po centru i raznim povijesnim mjestima.

Ananova

Hostelske usluge

Zbog povećanja broja hostela konkurencija je sve žešća, pa tako i hosteli uvode razne benefite kako bi ponudili svojim gostima specifične doživljaje.

Uz izbor doručka, besplatnog bežičnog interneta, raznih događanja unutar i van hostela, neki su otišli i korak dalje pa su dodali bazene, ostave za ruksake i putne torbe, ali i mogućnost korištenja hostelske kuhinje, kasni check-in, najam sportske opreme i sl.

Gostoljubivost

Rijetko ćete u hotelima vidjeti da rade stariji zaposlenici, dapače to su često mladi ljudi koji su u komunikaciji s gostima jako opušteni i dobro raspoloženi. Korist koja proizlazi iz toga je mnogo opuštenija atmosfera gdje se često u zajedničkim prostorijama zaposlenici druže s gostima. 

Otvoreno / zatvoreno

Ako niste glasni i niste skloni žešćem tulumarenju, hosteli će vam često izaći ususret i dopustiti da provedete duže vrijeme od dopuštenog u zajedničkim prostorijama ili da izlazite i ulazite u hotel u bilo koje doba dana i noći.

Razna ponuda soba

Hosteli imaju vrlo raznoliku ponudu spavaćih soba. Kad istražujete u koji biste hostel išli provjerite i tipove soba. Neki hosteli, osim po razlici u broju kreveta, se dodatno potrude urediti sobe u različitim dekorima, umjetničkim stilovima ili povijesnim razdobljima.

Neki uređuju sobe po drevnoj kineskoj disciplini Feng Shui, neki po bojama vezanima za raspoloženje, a neki i kopirajući razne svjetske kulture. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru