To je to što me zanima!

Zeleni čaj može blokirati efekt lijekova za snižavanje tlaka

Ovaj čaj djeluje na prijenosnike stanica koji pomažu tijelu u apsorpciji beta blokatora, lijekova za regulaciju tlaka, pa oni prestaju biti jednako djelotvorni
Vidi originalni članak

Iako je zeleni čaj neupitno zdrav te ima detoksikacijski efekt na organizam te djeluje i kao prevencija nastanka malignih bolesti, nije ga dobro piti u većim količinama uzimate li lijekove za povišen tlak, tvrde japanski znanstvenici sa Sveučilišta Fukushima.

Oni su otkrili da ljudi koji uzimaju lijek naladol, beta blokator i jednu od čestih verzija lijeka za regulaciju krvnog tlaka, angine pektoris i aritmije, mogu imati smanjeni učinak lijeka piju li redovito zeleni čaj, piše BBC.

Kod onih koji su pili zeleni čaj, u krvi su pronađene manje koncentracije lijeka te je krvni tlak bio viši, a znanstvenici vjeruju da je uzrok tome utjecaj zelenog čaja na posebne prijenosnike stanica koje pomažu tijelu u apsorpciji beta blokatora. To su potvrdili i rezultati testova prema kojima je zeleni čaj blokirao transportere lijeka u sluznici crijeva. 

Prijašnje su studije potvrdile da određeni voćni sokovi i voće, uključujući grejp, mogu mijenjati djelovanje lijekova u organizmu, no to je bilo nepoznato za zeleni čaj.

Upozorenje: Grejp s 83 lijeka može voditi trovanju pa i smrti

Idi na 24sata

Komentari 25

  • mila 19 14.01.2014.

    zeleni čaj je kao red bull..dajee ti krila...već 13 godina ga pijem..nema dana da ga nisam popila 1 čikaru...pokušala sam mijenjat ..al ne ide

  • Babaluji x 14.01.2014.

    iskreno mislim da ga nisam nikada pio , meni je najbolji čaj od kamilice.... njega manje više i pijem !!!!!

  • muskarac 14.01.2014.

    ja svima od srca savjetujem da piju zeleni caj, pogotovo ljudima koji zele smrsaviti... ne znam koliko ja to mogu savjetovati jer imam dobar metabolizam ALI imala sam malo droba i slaufa oko struka, svako jutro sam pila zeleni caj sa malo limuna prije svega i nakon nekog vrimena nije vise bilo ni droba ni slaufa... cak sam malo previsw smrsavila i sad se moram debljat... jedina losa strana ovoga caja je ta sta sam primjetila da su mi zubi poceli zutit( iace sam imala savrseno bijele zube)

Komentiraj...
Vidi sve komentare