To je to što me zanima!

Želite da brak potraje? Tajna je u podjeli kućanskih poslova

Novopečeni bračni parovi koji pravedno dijele kućanske poslova imaju veće šanse da budu zadovoljni u braku, osobito nakon što dođu djeca i više obaveza u životu
Vidi originalni članak

Pravedna podjela kućanskih poslova tajna je dugoročne stabilnosti i sreće u braku, tvrde znanstvenici s američkog Sveučilišta Illinois. Oni su proveli studiju na mladencima koje su pratili od vjenčanja do nekoliko godina nakon svadbe te otkrili da su najzadovoljniji oni parovi koji vjeruju da u jednakoj mjeri obavljaju kućanske zadatke, piše Daily Mail.

U takvom "aranžmanu" ni muškarac ni žena se ne osjećaju zakinutima, a najveći problemi u braku obično potječu od brojanja koliko je tko napravio i tko se manje trudi, kažu istraživači.

- Najvažnija je raspodjela poslova u prve dvije godine braka, jer se tada postavljaju temelji kako će to dalje izgledati. U tradicionalnim brakovima ne utječe na sreću ako žena obavlja više posla, a muškarac manje, no važno je da dijele isti sustav vrijednosti te da obje strane smatraju kako to nije nepravedno - smatra voditelj studije, Brian Ogolsky.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • senpenda 09.05.2014.

    Podjela poslova; -da! muško - ženski!

  • imam svoj komentar 09.05.2014.

    ,..brak traje dok se ne pojavi bolji - a,...

  • Stella81 09.05.2014.

    To mu i ja govorim dok ga naganjam sa bicem po kuci :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare