To je to što me zanima!

Želite guste obrve? Koristite korektor i jedite puno mrkve

Uz blagi piling i pravilnu prehranu obrve će brže i ljepše izrasti, a pomažu namirnice bogate vitaminom B i željezom, ali i olovka za ispunjavanje neželjenih rupa
Vidi originalni članak

Pretjerano počupane obrve ne samo da nisu u trendu nego vas mogu i postarati, kaže Anastasia Soare, kozmetičarka zaslužna za najslavnije obrve današnjice poput onih manekenke Care Delevingne i glumice Sofije Vergare. Kako biste najlakše dobili prirodan izgled obrva, neka rastu u redovima - prvo pustite red najbliži postojećoj obrvi, a ostalo počupajte. Kad taj red izraste, prijeđite na sljedeći. 

Potrajat će, ali ćete cijelo vrijeme izgledati uredno. Kako biste pospješili rast, upotrijebite piling. Nježnim kružnim pokretima masirajte područje obrva - to će poboljšati cirkulaciju i rast dlačica. Njihov rast možete ubrzati i britvicom. Obrijte područja na kojima želite deblje obrve. Najvažnije je da budete strpljivi jer se povratak debljim obrvama može produljiti i na nekoliko mjeseci. Oduprite se porivu da iščupate onu jednu dlačicu koja strši jer ćete opet imati pretanke obrve. 

Pomoć supernamirnica

Za brz rast obrva prehrana mora “pucati” od vitamina i minerala. Njihov će rast najviše stimulirati vitamini skupine B, željezo, cink i omega-3 masne kiseline. Prehranu obogatite orasima, avokadom i maslinovim uljem, mrkvom, batatima i mangom te povrćem poput špinata i kelja.

Korektor za urednost

Ako obrve strše, ne čupkajte ih - neposlušne dlačice prekrijte s malo korektora. Tako ćete ih prikriti, a nećete ugroziti rast.

I svakako, bez jakih boja na očima

Dok vam obrve rastu, nemojte privlačiti pozornost na oči. To ćete najlakše učiniti ako izbjegavate istaknutu šminku na očima, a umjesto toga istaknete usne. 

Divne, guste obrve: Korak po korak uz pravilno stiliziranje

Idi na 24sata

Komentari 36

  • christina_noelle 27.09.2014.

    Na velikoj većini cura mi gušće obrve izgledaju lijepo, prirodno, daju okvir licu i osvježavaju. Ali, jedna sam od onih koje su prirodne plavuše pa ih moram bojati i ispunjavati olovkom. Svojedobno su čak pokušavali nametnuti i trend blajhanja, tj posvjetljivanja obrva, ali nije zaživjelo očigledno :)

  • danijellla 14.10.2013.

    ja svoje čupala i prečupala, sad ih moram korigirati! :- ((

  • zloča21 04.10.2013.

    Kate Mara uopće nema debele guste obrve a stavili su njenu sliku za primjer... masivne guste obrve a la mesić su mi fuj i rijetko koja žena dobro izgleda s njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare