To je to što me zanima!

Želite jače i čvršće grudi? Dobit ćete ih uz ove lagane vježbe

Vježbe s vlastitom težinom potiču razvoj funkcionalne snage, a to smanjuje rizik od svakodnevnih ozljeda. Tijekom izvođenja vježbi vrlo je bitno da održavate ravninu leđa
Vidi originalni članak

Kad je riječ o razvoju prsnih mišića, postoje brojne učinkovite vježbe za prsa bez sprava. U takvim vježbama možete koristiti vlastitu težinu, a takav trening ima niz prednosti. Prilagodljiv je različitim razinama kondicije, a također potiče fleksibilnost i mobilnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vježbe s vlastitom težinom potiču razvoj funkcionalne snage, a to smanjuje rizik od svakodnevnih ozljeda. Tijekom izvođenja vježbi vrlo je bitno da održavate ravninu leđa. Jedna od najvažnijih vježbi za podizanje i definiranje prsa je sklek. Početnicima se predlaže da ovu vježbu za početak izvode u "ženskom skleku", s koljenima na podu, a malo iskusnijima "muški sklek". Kod sklekova pazite da su vam ruke dovoljno raširene kako biste zaista aktivirali prsne mišiće. Sklekove ponavljajte u barem pet serija s do 20 ponavljanja.

Leptir vježba je najbolji primjer vježbe za gornji dio prsa. Kao što smo prethodno napomenuli, sva fitness oprema može se zamijeniti s nečim što već imate kod kuće. Lezite na loptu ili na kraj kreveta, ruke ispružite u ravnini ramena i lagano ih podižite prema gore dok ne dotaknu jedna drugu. Ako nemate utege, zamijenite ih s dvije boce napunjene vodom. Još jedna vježba koju možete napraviti je stiskanje jastuka ili lopte. Ostanite u raskoračnom stavu, a ruke savijte umjesto da ih ispružite. Položaj ruku će biti isti kao i onaj kod meditacije samo što ćete lagano stiskati loptu ili jastuk. Vježbu možete odraditi čak i bez rekvizita tako da stišćete dlan o dlan.

AJURVEDSKA PRAKSA Za lijepu kožu: Suho četkanje za bolju cirkulaciju i manje celulita

Pravilno izvođenje vježbi za prsa bez korištenja sprava je mnogo važnije od samog postizanja optimalnih rezultata.

TUŽNA JE TO PRIČA Bila je jako lijepa djevojka, no bolest ju je preobrazila - zvali su je 'najružnijom na svijetu'

Pravilna tehnika pomaže u jačanju prsnih mišića, ali i minimizira rizik od ozljeda.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • AfroditaDiana 25.01.2024.

    Ak imaš male cice i hoćeš veće, jedina opcija ti je operacija. :o

  • 24.01.2024.

    Bome ne želim, hahahaha, 😁🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare