To je to što me zanima!

Žene bolje voze od muškaraca, čak i u žestokim autotrkama

Kad je riječ o sportskim utrkama, debate 'tko je bolji' još su žešće no sada je donesena konačna presuda - žene podjednako dobro voze, čak i tijekom 'onih dana u mjesecu'
Vidi originalni članak

Često se u javnosti vode polemike o tome tko je bolji za volanom, muškarci ili žene, i vjerojatno se svi pripadnici oba spola nikada oko toga neće složiti. No, što je s vožnjom koja zahtijeva još veću fizičku i mentalnu spremnost, kao što su sportske auto utrke?

POGLEDAJTE VIDEO:

Nedavna je studija pokazala kako nema razlike u fizičkoj spremi između profesionalnih muških i ženskih vozača Motorsport utrka, ali i da žene imaju veće šanse biti brže od muških protivnika, ako treniraju u istim uvjetima. 


Kad je riječ o sportskim utrkama, debate 'tko je bolji' su još žešće, a posebno se raspravlja o tome je li nježniji spol jednako sposoban izdržati sve brutalne uvjete koji ih mogu zadesiti na stazi.  U tom je sportu posebno uvriježeno mišljenje da žene teže podnose uvjete poput visokih temperatura, osobito za vrijeme 'onih dana u mjesecu'. 

Zbog takvog je mišljenja na kritike svojih kolegica naišla i jedna žena iz svijeta Motorsporta, članica FIA (Federation Internationale de l'Automobile), Španjolka Carmen Jorda (27) koja je kolegice vozačice pozvala da 'teže fizički manje zahtjevnim trkama'.

- Napor koji uzrokuju visoke temperature najveći je 'okidač stresa' u vožnji, a premda je kod žena za vrijeme ciklusa tjelesna temperatura nešto viša, pokazalo se da to ne utječe na njihove sposobnosti za volanom. Kriva je pretpostavka da su one tada umornije i potencijalno sporije, ili čak da su opasnost za druge vozače 'onih dana u mjesecu – objasnio je voditelj studije prof. David Ferguson, koji 15 godina proučava fizionomiju vozačica auto utrka.

Dodao je i kako se prije vjerovalo da su žene na cesti posebno opasne za vrijeme tzv. luteinske faze (druga polovica ciklusa koja počinje nakon ovulacije i traje do idućeg ciklusa).

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • jekyll 07.04.2019.

    Samo jedno pitanje! Koliko ima svjetskih prvaka u automobilizmu, ili motociklizmu na svijetu? I ti sebe nazivas novinarom?

  • Perica12 07.04.2019.

    Koja kolosalna glupost. Činjenica je da ima žena koje odlično/dobro voze. Problem je što je postotak žena sa takvim sposobnostima daleko manji nego kod muškaraca. Zapravo to nije problem nego je to jednostavno tako. Ide mi na jetru nasilno izjednačavanje sposobnosti spolova pod svaku cijenu. Ima poslova, zanimanja, vještina u kojem su bolje žene a isto tako i onih u kojem su bolji muškarci. Time nije niti jedan spol bolji ili lošiji. Naravno da ima muškaraca koji bolje rade, uvjetno rečeno, ženske stvari i obrnuto, ali oni / one su manjina. Uopće ne vidim što je tu sporno i zašto bi pod svaku cijenu trebali biti isti. Baš zato što nismo jednaki možemo dobro funkcionirati zajedno.

  • 06.04.2019.

    Danas sam na cesti mogo poginut 6 puta zbog zena za volanom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare