To je to što me zanima!

Žene pate više, muškarci duže: Kakav je život poslije prekida?

Dobije li "nogu" od partnera, žena je sklonija osjećajima ljutnje i tjeskobe te se okreće obitelji i prijateljima. Muškarci su mirniji u početku, ali talože tugu godinama
Vidi originalni članak

Suze, bijes i kutija sladoleda - klasična je slika žene koja prolazi kroz prekid veze. Nježniji spol emocionalno više pati nakon prekida, ali se zapravo brže vraća u život nego muškarci, vjeruju znanstvenici. 

Ako je partner ostavi, žena će biti ljutita i tjeskobna te nabaciti koji kilogram viška. S druge strane, neće biti destruktivna i okrenut će se obitelji i prijateljima kako bi lakše preboljela gubitak, piše Daily Mail.

Muškarci u pravilu mirnije prihvaćaju prekid, ali gnjev su skloni u sebi zadržavati godinama. Razlike u reakcijama imaju temelj u biologiji jer žene mogu više izgubiti ako su s pogrešnim čovjekom, osobito planiraju li s njime obitelj - ali se lakše i oporavljaju iz razloga što su otvorenije u pokazivanju osjećaja. 

Žene u početku osjećaju strah, tjeskobu i bijes, a muškarci su depresivniji i dezorijentirani, pokazuje istraživanje provedeno na 5705 ljudi. Vidljivo je kako su žene češće imale napadaje panike, patile od nesanice i utjehu nalazile u hrani, zbog čega su bile sklonije debljanju. 

- Iako se jači spol mirnije nosi sa situacijom, oni puno kasnije prihvaćaju konačan prekid nego žene i skloniji su autodestrukciji - objašnjava profesor antropologije Craig Morris. 

Kod muškaraca to može potrajati mjesecima ili godinama prije nego što odluče krenuti dalje, najčešće ulaskom u novu vezu. 

Idi na 24sata

Komentari 163

  • silenta 17.08.2015.

    Kada mi da jednu nogu, uzmem i drugu pa se veselo nasmijem.(msg)

  • VIKTORIJA_4 13.08.2015.

    Ma kakva ljubav !? Muškarci samo žele sex , negde se samo dobro udomiti i uživati . A posle raskida , uh , kako znaju biti naporni , jer neki tek tad shvate šta su imali pa izgubili .

  • varešak 12.08.2015.

    Sve bude i prođe,a život teče dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare