Obavijesti

Lifestyle

Komentari 163

Žene pate više, muškarci duže: Kakav je život poslije prekida?

Žene pate više, muškarci duže: Kakav je život poslije prekida?
1

Dobije li "nogu" od partnera, žena je sklonija osjećajima ljutnje i tjeskobe te se okreće obitelji i prijateljima. Muškarci su mirniji u početku, ali talože tugu godinama

VIDEO

Suze, bijes i kutija sladoleda - klasična je slika žene koja prolazi kroz prekid veze. Nježniji spol emocionalno više pati nakon prekida, ali se zapravo brže vraća u život nego muškarci, vjeruju znanstvenici. 

Ako je partner ostavi, žena će biti ljutita i tjeskobna te nabaciti koji kilogram viška. S druge strane, neće biti destruktivna i okrenut će se obitelji i prijateljima kako bi lakše preboljela gubitak, piše Daily Mail.

Muškarci u pravilu mirnije prihvaćaju prekid, ali gnjev su skloni u sebi zadržavati godinama. Razlike u reakcijama imaju temelj u biologiji jer žene mogu više izgubiti ako su s pogrešnim čovjekom, osobito planiraju li s njime obitelj - ali se lakše i oporavljaju iz razloga što su otvorenije u pokazivanju osjećaja. 

Žene u početku osjećaju strah, tjeskobu i bijes, a muškarci su depresivniji i dezorijentirani, pokazuje istraživanje provedeno na 5705 ljudi. Vidljivo je kako su žene češće imale napadaje panike, patile od nesanice i utjehu nalazile u hrani, zbog čega su bile sklonije debljanju. 

- Iako se jači spol mirnije nosi sa situacijom, oni puno kasnije prihvaćaju konačan prekid nego žene i skloniji su autodestrukciji - objašnjava profesor antropologije Craig Morris. 

Kod muškaraca to može potrajati mjesecima ili godinama prije nego što odluče krenuti dalje, najčešće ulaskom u novu vezu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju