To je to što me zanima!

Žene puno bolje u špijunaži svog partnera na internetu

Mala doza ljubomore koju partner iskazuje pogledom ili negodovanjem zdrava je za vezu, no ona pretjerana znak je manjka samopouzdanja
Vidi originalni članak

U 20 posto veza jedan od partnera redovito ljubomorno pregledava elektroničku poštu i poruke na mobitelu - naravno, bez znanja partnera, pokazalo je najnovije istraživanje sa Sveučilišta u Oxfordu.
- Rezultati su iznenađujući jer žene su tehnološki manje potkovane, a ipak po računalima i gadgetima dvostruko više kopaju nego muškarci. Kad je riječ o ljubavnim odnosima, očito uspijevaju preskočiti tehnološke barijere - napominje voditeljica tima, psihologinja Ellen Helsper. Osim SMS-ova i elektroničke pošte, i muškarci i žene špijuniraju i forume koje im partner posjećuje, pregledavaju profile na Facebooku ili Twitteru, a jedan posto ljudi nagovorio je poznanika da putem interneta provjeri partnerovu vjernost. U virtualnom svijetu, gdje internetski bonton nije određen, partneri se ne srame špijuniranja i ne grize ih savjest zbog ljubomornog uhođenja, napominje psihologinja Helsper. Ipak, bez obzira na to počinje li ljubomorna akcija na internetu, SMS-ovima ili pitanjima “gdje si bila” te “kada i s kim si se vratila kući”, uvijek je znak manjka samopouzdanja i izgubljenog povjerenja.

Sitnice dovode do ludila, a uz razgovor se brzo otkrije istina
Ljubomora u vezi najprije je strah da bi mogli izgubiti partnera i da osjećaju nisu jednako snažni i obostrani. Ona je kombinacija zavisti, tuge, poniženja i ljutnje, a bez obzira na spol, u pravilu su ljubomorniji oni koji imaju manje samopouzdanja te oni koji misle da za svog partnera nisu dovoljno zgodni, pametni i zanimljivi. Ako osjećaj ljubomore prevlada, važno je objektivno procijeniti situaciju i ostati priseban, a ne se zamarati sitnicama koje mogu dovesti do ludila. Sumnje koje mislite da su opravdane, mogu se riješiti jedino na način da iskreno i staloženo razgovarate s partnerom.

Sastavite popis i nasmijte se sami sebi
Imate li napadaje ljubomore na list papira stavite sve zbog čega se osjećate nesigurno, inferiorno i nesretno. A zatim ih dobro proučite i shvatit ćete kako je većina stvari smiješna. Ono što je “tragično”, nastojte osvijestiti te pokušajte što prije promijeniti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ivanmatko76 09.04.2010.

    Pa da je nećeš natuć kad ti kopa po tvome intimnome prostoru.. glupoe kuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare