To je to što me zanima!

Žene su lukavije i više vole natjecanja nego muškarci

Muškarcima glavnu brigu predstavlja poraz, dok se žene koncentriraju na strategije udruživanja s drugima kako bi uklonile prijetnje i ostvarile cilj, otkriva istraživanje
Vidi originalni članak

Iako su često okarakterizirane kao slabiji spol, žene imaju više natjecateljskog duha nego muškarci i bolje funkcioniraju pod pritiskom, otkrilo je istraživanje Sveučilišta u Harvardu. Umjesto fizičkog nasilja kojemu su skloni muškarci, žene su znatno suptilnije i pasivno su agresivne u ostvarivanju ciljeva te se raznim trikovima "bore" protiv onog tko im stoji na putu.

Istraživači su promatrali grupu volontera i njihovo ponašanje pri zadanim igrama koje su imitirale životne situacije. Žene su znatno češće nego muškarci uspjevale izbaciti protivnike iz igre, a u tu svrhu udruživale su se i s drugim ljudima. Dok muškarci otvoreno pokušavaju dominirati drugima, žene to čine puno lukavije.

- Društveni život muškaraca i žena je drugačiji , a primarna briga žena je uklanjanje prijetnji oko sebe, dok muškarce najviše brine ukupni poraz - izjavio je voditelj studije, psiholog Joyce Benenson.


Idi na 24sata

Komentari 15

  • Dinkec_1 06.03.2011.

    A tko je ovaj july? Jel to nešto ko muško, jel? Čovjek ovdje liječi svoje frustracije...očigledno nema život ko svaki normalan muškarac nego se ovdje kurči skrivajući se iza nickname-a.

  • julyI 04.03.2011.

    ****admin**** Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 1. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • julyI 04.03.2011.

    lotta kad tebe tjeram da komentiraš trud nije propao štoviše sada znam da je urodio plodom jer te to dotaklo ,pogodilo ,uništilo ,uvjerilo,prosvjetlilo no činjenice su tu stoga uživaj u saznanju da su muškarci na vrhu piramide ispod njih tehnologija životinje prirodni svijet pa potom pri dnu tamo negdje su lotte muhahahhahahahaahhahhahahahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare