To je to što me zanima!

Žene su optimističnije jer imaju jača prijateljstva od muškaraca

Četvrtina žena nimalo se ne boji starenja i veselu mu se, u čemu im najviše pomaže ugodno vrijeme s prijateljicama, a nije bitan broj prijatelja već kvaliteta odnosa
Vidi originalni članak

Žene su optimističnije u pogledu budućnosti nego muškarci, zbog čega lakše prevladavaju krizu srednjih godina, otkriva istraživanje kompanije "Gallup-Healthways". Tako se četvrtina žena u dobi od 45 do 55 godina vesele vremenu koje dolazi, dok isto tako razmišlja oko 15 posto muškaraca.

Najveću razliku čini "mreža" potpore koju žene imaju, a čine ju njene najbolje prijateljice. Uz ti podršku i razgovor o životnim problemima žene se lakše "nose" sa starenjem, dok su prijateljstva između muškaraca slabija te oni nemaju toliku podršku.

Istraživači su otkrili da u pogledu potpore nije važan broj prijatelja već kvaliteta odnosa, pa tako najoptimističnije žene imaju od četiri do šest bližih prijateljica.

Stotine prijatelja na Facebooku nisu nikakva zamjena za stvarne odnose, a to što žene razvijaju čvršća prijateljstva objašnjava kako se lakše prilagođavaju na stariju dob, objašnjavaju istraživači.


Idi na 24sata

Komentari 10

  • LinoPugliari 10.10.2011.

    Žene se posvađaju i prekinu prijateljstva zbog gluposti. Ne čuju se duže i gotovo je prijateljstvo, mi se s nekim ne vidimo 6 mjeseci i nema beda i dalje smo prijatelji...nema ko kod žena: ona je mene trebala zvat, ova druga isto tupi....a ove 3 krave na slici razjapile gubice ko likovi iz crtića!

  • EmiraDervisbegovic 09.10.2011.

    Ovo uopće nije istina..

  • NinaBonita007 08.10.2011.

    ja ne poznajem niti jednu jedinu ženu koja se ne "boji" starenje bez obzira na sve frendice svijeta, baš zbog sumanute propagande centara moći koje mladost stavljaju na pijedestal! A s druge strane ne poznajem niti jednog dečka koji uopće razmišlja o starenju a kamo li da se toga pribojava. Eto,

Komentiraj...
Vidi sve komentare