To je to što me zanima!

Žene u muškarcima sa skupim autima 'vide' samo avanturu

Sindrom pauna označava potrebu muškaraca da žensku pažnju privuku bogatsvom čiji je simbol luksuzni auti, no žene koje žele ozbiljnu veze oni neće privući
Vidi originalni članak

Brzi i moćni auti poput jaguara i porschea za mnoge su muškarce velika želja, no žene ne dijele njihovu fascinaciju za luksuznim  "limenim ljubimcima".  Pripadnice "ljepšeg spola" muškarca u skupocjenom automobilu doživljavaju kao razmetljivog i umišljenog, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Texas.

Znanstvenici težnju muškaraca za luksuznim autima u kojima će se moći pokazivati i istavljati dobrim dojmom nazivaju "sindromom pauna" po uzoru na tu životinju koja se šepuri pokazujući svoje bogato i šareno perje kako bi zaveli ženke.

- Muškarci vjeruju kako svojim bogatstvom mogu privući pozornost žena, ali žene će pri prvom pogledu na muškarca u skupocjenom autu pomisliti na mogućnost avanture, a ne ljubavi - zaključio je voditelj studije, dr. Vladas Griskevicius.

Objašnjava kako i muškarci koji uživaju u takvim statusnim simbolima odašilju "signale" da su površni, kao i nezainteresirani za ozbiljnije veze.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • GalerijaExoro Art 06.07.2011.

    mislim da to u Hrvatskoj ne funkcionira. Ovdje vlada bijeda i svaka u liku sa dobrim autom vidi potencijalnog supruga. Naravno, lik sa dobrim autom očekuje samo ubod :)

  • user_32967 18.06.2011.

    Pa to je i cilj! HALO! San svakog muškarca je što više žena u jedinici vremena, a ne ljubav! Autor članka je promašio pogled na svijet, a vidim i da je žensko. I sad bi svi trebali žaliti jadne bogataše što ih žene žele samo radi kratkotrajnog seksa, ali ipak ih žele :) A jadni.

  • HugoZajebušić 17.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare