To je to što me zanima!

Ženska kozmetika je sastavom kao muška, a 75 posto skuplja

Od dezodoransa do britvica, šampona i krema za lice, proizvodi namijenjeni ženama znatno su skuplji, mada su oni sastavom jednaki kao za muškarce
Vidi originalni članak

Ako ste žena i želite uštedjeti, prebacite se na police s kozmetičkim proizvodima namijenjenim muškarcima, predlaže ugledna britanska dermatologinja, dr. Sam Bunting. Ona je analizirala cijene i sastav pojedinih proizvoda poput dezodoransa, pjena za brijanje, šampona, gelova za umivanje, britvica i drugih toaletnih potrepština, piše Daily Mail.

Otkrila je da su proizvodi specijalizirani za žene i do 75 posto skuplji nego oni za muškarce, a razlike su prvenstveno marketinške prirode.

- Ljepota se podrazumijeva kao ženski ideal, a pripadnice nježnijeg spola općenito više razmišljaju o svojoj njezi. Tako kozmetički brandovi nameću veće cijene proizvodima za njih, premda su po sastavu vrlo slični - kaže dr. Sam Bunting.

Primjerice, britvica za žene s dvije oštrice je 20 posto skuplja nego identična britvica s dvije oštrice, na čijem pakiranju piše da je za muškarce. 

- Muška i ženska koža nisu toliko različite koliko mislimo, razlika je u tome što je muška deblja i može podnijeti agresivnije preparate, ali je velik broj proizvoda u osnovi isti - ističe dr. Bunting.

Dodaje da čak i kod proizvoda s istim mirisom za žene i muškarce, postoje drastične razlike u cijeni.

Što sve činimo za ljepotu: Čak 1/3 žena ne izlazi bez šminke

Idi na 24sata