To je to što me zanima!

Život na visokoj peti: Deblje su potpetice najbolje za zabave

Fitness za stopala: Kod kuće vježbajte abecedu, a istezanjem pripremite noge za noć u štiklama, a ne zaboravite se i povremeno odmoriti i rasteretiti leđa od napora
Vidi originalni članak

Kako bi nošenje cipela s visokim potpeticama bilo što bezbolnije, posebice u vrijeme blagdanskih zabava, pripremite stopala vježbom istezanja.

Oslonite se rukama o zid nogom ispred noge te rukama “gurajte” zid nježno rastežući listove i tetive u stopalu.

Listove istežite tako što ćete držati oba stopala na podu, a leđa ravno te gurajući kukove prema zidu. A kako biste u potpeticama hodali što elegantnije, držite se osnova lijepog hodanja, modela i modne savjetnice Moe Kelso.

- U štiklama uvijek stojte uspravno i ne naginjite se unaprijed. Uvucite trbuh, a iskoristite kvadriceps kako biste zakoračili. Neka se prsti zadnji odvoje od poda. Zatim lagano stanite na petu kao da ćete je na pod spustiti s prstima - kaže Kelso.

Modeli debljih potpetica idealni su za duge zabave

Idealna visina potpetice na cipelama koje istodobno pružaju udobnost i elegantan izgled je sedam centimetara. Ovakve cipele potiču mišiće nogu da se rastegnu i oblikuju, a ako ćete u štiklama provesti dulje vrijeme, najbolje je odabrati one s malo debljim potpeticama.

‘Probna vožnja’ otkriva jesu li štikle udobne za hodanje

Dan prije večernjeg izlaska u novim štiklama napravite “probnu vožnju”. U njima otiđite u trgovinu ili po dijete u školu kako biste vidjeli jesu li udobne te hoćete li u njima izdržati cijelu noć.

Stopala treba odmoriti, a leđa neka budu ravna

Od visokih potpetica kralježnica se krivi unatrag te izaziva bol u donjem dijelu leđa. Zato sjednite svakih 20 minuta, a bol spriječite i uspravnim držanjem. Izravnajte ramena i izdužite leđa te težinu rasporedite na oba stopala.

Vježba abecede jača gležnjeve

Osim što noge u cipelama na petu od deset cm izgledaju dulje i mršavije, povremeno hodanje u njima jača listove, a prije izlaska u štiklama, napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova pa tako očvrsnite gležnjeve.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Matilda_2 13.12.2012.

    lijepo mi vidjet dobre štikle...ali i damu da dobro hoda u njima...a viđam ih masu u štiklama hodaju ko da se ukakile u gače..

  • Micek-zbog nje 13.12.2012.

    Volim život..bez visoke pete..al zato volim žene s visokim petama ;-)

  • as-us 13.12.2012.

    Kakve štikle!!!!! :)) Koja boja! :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare