Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Život na visokoj peti: Deblje su potpetice najbolje za zabave

Život na visokoj peti: Deblje su potpetice najbolje za zabave
1

Fitness za stopala: Kod kuće vježbajte abecedu, a istezanjem pripremite noge za noć u štiklama, a ne zaboravite se i povremeno odmoriti i rasteretiti leđa od napora

VIDEO

Kako bi nošenje cipela s visokim potpeticama bilo što bezbolnije, posebice u vrijeme blagdanskih zabava, pripremite stopala vježbom istezanja.

Oslonite se rukama o zid nogom ispred noge te rukama “gurajte” zid nježno rastežući listove i tetive u stopalu.

Listove istežite tako što ćete držati oba stopala na podu, a leđa ravno te gurajući kukove prema zidu. A kako biste u potpeticama hodali što elegantnije, držite se osnova lijepog hodanja, modela i modne savjetnice Moe Kelso.

- U štiklama uvijek stojte uspravno i ne naginjite se unaprijed. Uvucite trbuh, a iskoristite kvadriceps kako biste zakoračili. Neka se prsti zadnji odvoje od poda. Zatim lagano stanite na petu kao da ćete je na pod spustiti s prstima - kaže Kelso.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Modeli debljih potpetica idealni su za duge zabave

Idealna visina potpetice na cipelama koje istodobno pružaju udobnost i elegantan izgled je sedam centimetara. Ovakve cipele potiču mišiće nogu da se rastegnu i oblikuju, a ako ćete u štiklama provesti dulje vrijeme, najbolje je odabrati one s malo debljim potpeticama.

‘Probna vožnja’ otkriva jesu li štikle udobne za hodanje

Dan prije večernjeg izlaska u novim štiklama napravite “probnu vožnju”. U njima otiđite u trgovinu ili po dijete u školu kako biste vidjeli jesu li udobne te hoćete li u njima izdržati cijelu noć.

Stopala treba odmoriti, a leđa neka budu ravna

Od visokih potpetica kralježnica se krivi unatrag te izaziva bol u donjem dijelu leđa. Zato sjednite svakih 20 minuta, a bol spriječite i uspravnim držanjem. Izravnajte ramena i izdužite leđa te težinu rasporedite na oba stopala.

Vježba abecede jača gležnjeve

Osim što noge u cipelama na petu od deset cm izgledaju dulje i mršavije, povremeno hodanje u njima jača listove, a prije izlaska u štiklama, napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova pa tako očvrsnite gležnjeve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru