To je to što me zanima!

Zločestih osam: Ovo su glavni sastojci na koje ste alergični

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Osam je namirnica, tzv. velikih osam, koje uzrokuju više od devedeset posto svih alergija na hranu. Proteini u tim namirnicama glavni su okidači alergijskih reakcija
Vidi originalni članak

Kuhanjem hrane odgovorni proteini se ne uništavaju, što znači da u jednakoj mjeri i kuhana i sirova hrana mogu uzrokovati alergijsku reakciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice koje uzrokuju 90% reakcija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ste alergični na kravlje mlijeko, postoji mogućnost da ste alergični i na govedinu, a ta mogućnost raste u odnosu na kozje mlijeko. Naime, ako imate alergiju na kravlje mlijeko, postoji mogućnost da ste alergični i na kozje i to čak 92 posto. Alergija na losos nosi rizik od 50 posto da ste alergični i na list i sabljarku, a ako ste alergični na škampe, rizik je 75 posto da ne biste smjeli jesti rakove i jastoge.

POGLEDAJTE VIDEO: Ove sitne namirnice mogu uzrokovati mnogo problema

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nutritivne alergije najčešće se javljaju kod djece, ali ni odrasli ih nisu pošteđeni . Alergija na ljuskare, ribu, kikiriki i orahe najčešći su uzročnici alergija kod odraslih. Ukoliko imate neku od alergija, morat vrlo pažljivo čitati deklaracije na proizvodima i pitati susjedu ima li oraha u kolačima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ajdajmiime 05.10.2015.

    nemam alergiju na hranu, samo alergiju na političare

Komentiraj...
Vidi sve komentare