To je to što me zanima!

Znakovi koji otkrivaju da vam bivši još živi u glavi

Ishod nove ljubavne veze unaprijed je osuđen na propast ako jedna strana raspravlja o sadašnjoj intimi s navodno preboljenom prošlom ljubavi
Vidi originalni članak

Ljudi koji nastavljaju “živjeti” s bivšom partnericom ili partnerom i dugo nakon prekida veze, sabotiraju vlastitu sreću. Ako ne proživljavate ljubavni brodolom, takvu tezu smatrate razumnom i logičnom, brutalno iskrenom, a možda i pomalo smiješnom. No pojedinci koji tijekom euforičnog subotnjeg izlaska nakon nekoliko čašica previše osjete bezizlaznu samoću i po tko zna koji put nazovu bivšu ljubav, u najboljem slučaju poriču stvarnost jer su se osrednji bivši dečko ili previše zahtjevna bivša djevojka pretvorili u ideal koji je pobjegao. Heather Belle i Michelle Fiordaliso, autorice knjige “Everything You Always Wanted to Know About Ex” (“Sve što ste oduvijek htjeli znati o bivšima”), tvrde kako im takvim ponašanjem dajemo ključnu ulogu u životu, umjesto da priznamo njihovu prolaznost. Oni koji počnu novu vezu dok s bivšim partnerom/partnericom prolaze fazu u kojoj razmatraju što je moglo, trebalo ili smjelo biti, jednostavno su emocionalno nevjerni. A takvo ponašanje dodatno potvrđuju višesatne rasprave o sadašnjoj intimi s navodno preboljenom prošlom ljubavi.

BIVŠI NE SMIJU BITI PROBLEM
Partneri često osjećaju kako ih ugrožavaju bivše ljubavi. Ne dopustite da ona postane problem u sadašnjoj vezi jer tako samo pokazujete vlastitu nesigurnost.

NE IZAZIVAJTE LJUBOMORU
Ne pokušavajte se nasamo sastajati s bivšim/bivšom. Ako ste ostali u dobrim odnosima, pozovite i njihove partnere. Izazivanje ljubomore samo pokazuje opsesivnost.

INTERNETSKO ŠPIJUNIRANJE
To što se sjećate njezine/njegove lozinke za e-mail, ne znači da trebate i čitati tuđu poštu. Ne posjećujte ni profil na Facebooku, neke bi vas stvari mogle samo povrijediti.

>>>Doba hlađenja
Nakon prekida mora uslijediti “razdoblje hlađenja” kako bi bivši uistinu ostao samo dio lijepe prošlosti
>>>Samo prijatelji
Skrivate li od najboljih prijatelja da se još viđate s bivšom ljubavi, znači da nikako niste “samo prijatelji”

Idi na 24sata

Komentari 2

  • munjena28 27.11.2009.

    odlično :)

  • iluminat 25.11.2009.

    Ima istine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare