To je to što me zanima!

Znate li čemu služe zakovice na džepovima traperica? Nisu za ukras, imaju praktičnu svrhu

Naime, od težine alata i zavlačenja ruku u džepove rubovi traperica stalno su pucali i bili su jedina slaba točka ovog čvrstog odjevnog predmeta. Krojač Jacob Davis je došao na ideju kako riješiti problem
Vidi originalni članak

Male zakovice nisu tek estetski detalj, već imaju vrlo važnu funkciju - što je i razlog zašto ih imaju baš svake traperice, bez obzira na marku i dizajn.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ove zakovice dodane su na traperice kako bi spriječile da se one prebrzo potroše, odnosno da se materijal ne podere po šavu. Bakrene zakovice na traperice prvi je stavio Levi Strauss još 1829. godine, nakon što su se neki od rudara koji su ih nosili požalili na izdržljivost svojih hlača.

PRAVI KLASIK Bijela košulja svoju vladavinu je započela još u 18. stoljeću, a za sve je 'kriva' Marie Antoinette

Naime, od težine alata i zavlačenja ruku u džepove rubovi traperica stalno su pucali i bili su jedina slaba točka ovog čvrstog odjevnog predmeta. Krojač Jacob Davis je došao na ideju da ovaj problem riješi uz pomoć metalnih dodataka koji se montiraju na šavove.

U suradnji s tadašnjim najvećim proizvođačem traper materijala Levijem Straussom, Jacob je patentirao ovu ideju koja je na tržištu ostala i dan danas.

OUTFIT DANA Urbana Crvenkapica: Pletena kapa stilu daje zanimljivi kolorit

- Dodavanjem metalnih zakovica na radne hlače napravljene su jače hlače za zaposlene muškarce - otkrila je službena stranica.

I u današnje vrijeme ovo je jedini dio traperica koji se nikada neće poderati, niti otparati.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • @f@nky 09.01.2023.

    ...znam cemu sluze , izlazim iz auta i zapne za presvlaku od sjedala i pokida mi ...😉

  • borosch 09.01.2023.

    ...eet voila,jbt. Zar to nije The CRO izum...,jbt? To javnost mora znati,ministarstvo za izume je ulozilo puno truda i napora...achmen

  • NIKE 09.01.2023.

    Radnici su igrali previše đepnog biljara u tim trapericama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare