To je to što me zanima!

Znate li kakav je Kerezza seks? Otkrivamo o čemu se radi, kako to izvesti i koje su blagodati

Budite strpljivi i sigurni da dobro komunicirate sa svojim partnerom dok isprobavate ovu i bilo koju drugu seksualnu praksu. Ono što je najvažnije je to da ste oboje na istoj 'frekvenciji'
Vidi originalni članak

Riječ 'Karezza' dolazi od talijanske riječi 'carezza', što u prijevodu znači 'milovanje'. To je vrsta nježnog spolnog odnosa gdje primarni cilj nije orgazam, već postizanje opuštenog stanja i sjedinjenja sa seksualnim partnerom. Naglasak se stavlja na duhovnu ljubav prema drugoj osobi, a ne na seksualnu strast.

POGLEDAJTE VIDEO o svećeniku koji je na misi priznao da se zaljubio:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Karezza potiče partnere da budu što opušteniji i duboko dišu kada se pojavi osjećaj intenzivne energije u njima. Ljudi koji su prihvatili ovakav način vođenja ljubavi prakticiraju aktivnosti usmjerene na senzualno zbližavanje, kao što su osmjeh, kontakt očima, lijepe riječi, kontakt kožom na kožu... Sve se radi polako i vrlo senzualno.

Kad u konačnici dođe do spolnog odnosa, on je mnogo sporiji i opušteniji od tipičnog snošaja, a orgazam se izbjegava. To je nešto slično tantričkom seksu, ali bez dolaska do vrhunca.

SVE SE RADI POLAKO I SENZUALNO Vodič kroz tantrički seks za početnike: Mnogima je to najbolje vođenje ljubavi ikad

Kako je nastala ovakva seksualna praksa?

Povijest Karezze zapisana je u knjizi 'The Karezza Method' koja je izdana davne 1931. godine. Napisao ju je teoretičar seksa J. William Lloyd. Prema Lloydu, kvekerska liječnica Alice B. Stockham odgovorna je za imenovanje ove prakse i njezinu popularizaciju u SAD-u, odakle se s vremenom raširila po cijelom svijetu.

Ali, ona nije zaslužna za otkrivanje Kerezze, to se, prema Lloydu, pripisuje Johnu Humphreyu Noyesu iz grada Oneide u američkoj državi New York, on ju je osmislio 1844. godine.

- Noyes je oblikovao seksualnu praksu koja će postati Karezza iz iskustva i eksperimenata u vlastitom borilačkom životu. Svoju praksu postizanja seksualne bliskosti bez orgazma nazvao je 'muška kontinencija' jer je bilo dopušteno da žena postigne orgazam tijekom takve vrste seksualnog iskustva. Kasnije je Karezza definirana tako da oba partnera imaju seksualno iskustvo bez orgazma - pojasnio je Lloyd u knjizi.

Koje su prednosti Karezze?

Prema Lloydu, glavni cilj ovakve prakse je održati jaku seksualnu energiju u partnerima i zaustaviti seksualnu napetost ili smanjivanje seksualne želje. Lloyd je, također, u svojoj knjizi napisao da je 'Karezza sposobna pomoći u liječenju raznih tjelesnih bolesti' uključujući:

  • iscjedak iz rodnice
  • pomaci genitalija, kao što je prolaps maternice
  • problemi s mjehurom
  • uretritis
  • bolne menstruacije
  • prostatitis

Napomena: Ne postoje istraživanja koja bi poduprla Karezzu kao tretman za spomenuta medicinska stanja.

Međutim, iako nema dokaza da pomaže kod nekih zdravstvenih tegoba, ono što je sigurno je to da definitivno potiče centar za osjećaj zadovoljstva u mozgu zato što senzualne aktivnosti, koje su dio Karezze - poput maženja, smješkanja i ljubljenja, podižu razinu oksitocina u tijelu. Oksitocin, koji se naziva i hormonom ljubavi, tada se pojačano oslobađa i stvara osjećaj velikog zadovoljstva.

EVO KAKO IH PREPOZNATI Postoje čak tri vrste orgazma kod žena: Val, lavina ili vulkan

Kako provesti Karezzu u praksu?

Ne postoji jedna određena metoda za izvođenje Karezze. Međutim, Lloyd u svojoj knjizi naglašava potrebu za tišinom, toplinom, opuštenošću i ljubavlju, a ne za rasplamsalom strasti.

- Počinje se maženjem i izgovaranje riječi 'Volim te' kao i afirmacijama ljepote i i dobrote. Dodir polako prelazi u snošaj koji bi trebao biti spor i, opet, usmjeren na ljubav, a ne na strast. Također bi se trebao usredotočiti na jedinstvo i sjedinjenje sa svojim seksualnim partnerom u osjećajima, energiji i mislima. Uspješno ste odradili Karezzu ako osjećate da ste doživjeli izravnu ujedinjujuću povezanost sa svojim ljubavnikom - pojasnio je Lloyd u knjizi.

Uobičajeni Karezza položaji su vrlo opušteni, kao što je ležanje jedno uz drugo ili jedno na drugom. Penetracija treba biti spora i svjesna kako bi se izbjegao orgazam. Prema praktičarima Karezze, poput Lloyda, to će produžiti vaše seksualno iskustvo i povećati povezanost ili magnetizam (bliskost) sa seksualnim partnerom.

Tijekom Karezze pokušajte koristiti neka od sljedećih obrazaca ponašanja važnih za povezivanje kako biste poboljšali svoje senzualno i seksualno iskustvo, bez izazivanja orgazma:

  • nasmiješite se, posebno kada uspostavljate kontakt očima
  • uspostavite kontakt koža na kožu
  • pružajte odobravanje osmjesima ili komplimentima
  • pogledajte tu i tamo partnera u oči na nekoliko trenutaka
  • pozorno slušajte partnera
  • tiho oprostite sebi ili svom partneru pogreške ili nepromišljenost
  • uskladite svoje disanje s partnerovim
  • poljubite polako partnera usnama i jezikom

ZAČINITE MALO STVARI 5 najčešćih seks fantazija i kako da postanu stvarnost: Scenariji su raznoliki i vrlo uzbudljivi

  • nježno ljuljajte partnerovu glavu ili torzo
  • grlite partnera u tišini najmanje pola sata u pozi 'žlica'
  • ispuštati zvuk zadovoljstva bez izgovorene riječi 
  • pomilujte partnera s namjerom da mu bude ugodno
  • masirajte svog partnera, posebno stopala, ramena ili glavu
  • zagrlite partnera s namjerom da mu bude ugodno
  • lezite s jednim uhom na partnerovom srcu kako biste čuli otkucaje
  • sišite ili dodirujte ​​partnerove bradavice i grudi
  • nježno stavite ruku preko partnerovih spolnih organa s namjerom da mu bude ugodno

Evo što trebate znati prije nego probate Karezzu

Kao što smo spomenuli na početku, za razliku od tradicionalnog spolnog odnosa, krajnji cilj Karezze nije orgazam, već povećana bliskost sa seksualnim partnerom. Naglasak Karezze nije strast nego ljubav.

Biološki motiviran seks, gdje je krajnji cilj orgazam, često je stresan i daleko od opuštanja. Opuštajuće, povezujuće ponašanje koje se koristi u Karezzi signalizira sigurnost i bliskost.

TEMELJ ZA VRHUNAC IZ SNOVA Evo koliko bi predigra idealno trebala trajati za oba spola

Karezza može biti teška onima koji je nikad nisu probali, ne zato što je zbilja teška, već zato što je tako jednostavna, no potrebna je praksa. Stručnjaci preporučuju da ovu metodu isprobavate najmanje tri tjedna, a zatim provjerite njezin učinak na vaše zdravlje i seksualni život.

Za usavršavanje je potrebno puno prakse pa može postati zamorno dok se ne uhodate. Možda ćete se čak u početku osjećati frustrirano pokušavajući izbjeći orgazam.

Budite strpljivi i sigurni da komunicirate sa svojim partnerom dok isprobavate ovu i bilo koju drugu seksualnu praksu. Ono što je najvažnije je da ste oboje na istoj 'frekvenciji', prenosi healthline.com 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 24.09.2022.

    Ha ha 🤪🤪🤪

  • robluc 24.09.2022.

    slow motion

  • 23.09.2022.

    Coccoleee 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare