Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Vodič kroz tantrički seks za početnike: Mnogima je to najbolje vođenje ljubavi ikad

Vodič kroz tantrički seks za početnike: Mnogima je to najbolje vođenje ljubavi ikad

Tantrički seks opisuje svjesniji pristup seksu s ciljem osjećaja povezanosti, intimnosti i zadovoljstva sa svojim partnerom umjesto postizanja orgazma

VIDEO

Možda ste čuli da je tantrički seks ključ za najbolje seksualno iskustvo u vašem životu. Ali tantrički seks je često pogrešno shvaćen. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne mora biti zastrašujuć i ne morate biti super fleksibilni, duhovni ili seksualni da biste uživali u njemu. Sve što trebate je otvoren um i voljnog partnera (čak vam ni ne treba partner).

POGLEDAJTE VIDEO: Seks s bivšima

Pokretanje videa...

Otkrili zašto se i dalje seksaju s bivšima: 'Ona je puno bolja u seksu od moje sadašnje žene...' 01:27

Ako nemate iskustva s tantričkim seksom, onda ste na pravom mjestu. Dobrodošli u vaš početnički vodič za sve vezano uz tantrički seks.

Ali prvo, što uopće znači 'tantra'?

Prije nego što uđemo u to što je tantrički seks i kako ga prakticirati, počnimo s osnovama. Za početak, sanskrtska definicija 'tantre' je 'osnova tkalačkog stroja ili niti pletenice'. U biti tantra opisuje tkanje ili povezivanje tantričkih učenja ili tema kako bi se postiglo oslobođenje i prosvjetljenje (više stanje svijesti). 

Tantra se također može odnositi na svete tantričke tekstove i spise poznate pod istim imenom, ili na taj određeni žanr svetih spisa.

Vjeruje se da su te tekstove i prakse podučavala božanstva i da su nastali unutar hinduizma sredinom prvog tisućljeća naše ere.

U usporedbi s drevnim tantričkim tradicijama, koje se protežu tisućama godina, zapadnjačka shvaćanja i učenja tantre imaju mnogo kraću povijest i mogla bi se nazvati 'neotantra'. 

To je moderan pristup tantri koji se fokusira na iscjeljivanje traumatskih iskustva, duboko povezivanje čovjeka sa svojim tijelom i emocijama i rad sa seksualnim energijama (što je u izvornoj tantri bio samo jedan dio prakse, a obično je rezervirano za napredne studente).

Što je tantrički seks?

- Tantrički seks je u biti spora, meditativna seksualna praksa - kaže Kamil Lewis, licencirani bračni i obiteljski terapeut specijaliziran za seks i veze.

Tantrički seks opisuje svjesniji pristup seksu s ciljem osjećaja povezanosti, intimnosti i zadovoljstva sa svojim partnerom umjesto postizanja orgazma.

- Nije vezan za ishod, nema drugog cilja osim biti prisutan i povezan sa svojim partnerom - kaže Devi Ward Erickson, osnivačica Instituta za autentično obrazovanje tantre.

Zanimljivo je da neke tantričke tradicije čak gledaju na seks kao na oruđe za postizanje prosvjetljenja. Ako vas zanima kako to postići, pročitajte upute za prvo uranjanje u dubine tantričkog seksa. 

1. Dovedite se u dobro raspoloženje

Tajna tantričkog seksualnog iskustva izvan ovoga svijeta je jačanje svih osjetila. 

- Prekrasan način stvaranja njegujućeg okruženja je poboljšati svako čulo tako što ćete prigušiti svjetla (vid), okružiti se ugodnim mirisima, okusima koji će biti u službi afrodizijaka, poduprijeti svoje tijelo jastucima i potaknuti dodir s partnerom te pustiti glazbu koja vas opušta i veseli - kaže Erickson. 

'Fotkala sam se gola i slala slike prijateljicama, i one meni. Bilo je to vrlo senzualno iskustvo'
'Fotkala sam se gola i slala slike prijateljicama, i one meni. Bilo je to vrlo senzualno iskustvo'

Samo pazite da vas glazba ne ometa  jer je cilj stvoriti 'senzualnu čahuru, tako da svu svoju pažnju, svijest i fokus možete privući na ovo iskustvo'.

2. Meditirajte

Tantrički seks uključuje potpunu prisutnost tijekom cijelog seksualnog iskustva, tako da prakticiranje meditacije prije može biti izvrstan način za opuštanje uma i tijela. 

Upotrijebite aplikaciju za meditaciju na telefonu ili je potražite na YouTubeu ako ste novi u meditaciji i trebaju vam neke upute.

3. Priuštite si ugodnu kupku

Još jedan sjajan savjet za ulazak 'u zonu' prije prakticiranja tantričkog seksa je ritualno kupanje. Ispiranje ostataka dana i odvajanje vremena da budete sami sa sobom može pojačati iskustvo. 

- Biti u toploj vodi pomaže opuštanju autonomnog živčanog sustava jer oponaša boravak u maternici - kaže Erickson. Obavezno dodajte eterična ulja ili začinsko bilje za vrhunac 'luksuznog opuštanja'.

4. Isprobajte yab-yum položaj

- 'Yab-yum' znači 'majka-otac'. To je prekrasan položaj za kultiviranje osjećaja povezanosti jer fizički poravnava sve glavne točke povezivanja, a to su genitalije, srce i oči ili mozak - objašnjava Erickson.

Iskustva stvarnih žena: 'Za dobar seks nisu bitni trikovi, savjeti ili poze, već nešto drugo'
Iskustva stvarnih žena: 'Za dobar seks nisu bitni trikovi, savjeti ili poze, već nešto drugo'

Da biste ušli u yab-yum, suočite se s partnerom u sjedećem položaju i prekrižite noge iza njegovih leđa tako da mu skoro sjedite u krilu. Ovaj položaj vam omogućuje da stavite ruku na partnerovo srce (aktivirajući njihovu srčanu čakru), vježbate sinkronizaciju daha i gledate se oči u oči.

5. Vježbajte usklađeno disanje

Samo disanje tijekom solo meditacije može učiniti čuda, ali napravite još jedan korak dalje prakticirajući harmonizirano disanje, koje uključuje sinkronizaciju daha s partnerovim. 

- Ako ste uzbuđeni od dana, pod stresom ili ste tjeskobni, samo sjedite i okrenete se prema partneru, slušajte kako diše i uskladite se s njime, a potom pustite da vaš dah obavije njegovo lice ili uši. To je  stvarno izvrstan način za povezivanje -  kaže Lewis.

6. Uspostavite kontakt očima

Ne samo da je dugotrajni kontakt očima tijekom seksa super seksi, već je i odličan i za fokusiranje na trenutak, partnera i to što se događa, a sve zajedno pojačava osjećaj povezanosti s njim. 

- Kad ostvarujemo izravan, produljeni kontakt očima, to signalizira ventralnom vagusnom putu da je zapravo sigurno biti ovdje, u vašem tijelu, i govori vašem autonomnom živčanom sustavu da se opusti i bude prisutan - objašnjava Erickson.

7. Vježbajte yoni i lingam masaže

Yoni ('maternica' na sanskrtu) predstavlja ženski reproduktivni organ (vaginu) i simbol je hinduističke božice Shakti, dok lingam predstavlja muški reproduktivni organ (penis) i simbol je hinduističkog boga Shive (Shaktina supruga). 

Prema Ericksonu, yoni i lingam masaže imaju za cilj 'vratiti energiju i životnu snagu u genitalije, izliječiti blokade ostale od raznih trauma i probuditi blaženstvo'.

Rasplamsajte strasti u spavaćoj: Sedam ideja s kojima ćete oduševiti partnera kreativnošću
Rasplamsajte strasti u spavaćoj: Sedam ideja s kojima ćete oduševiti partnera kreativnošću

Ovo zvuči kao međusobna masturbacija, ali u tantri je ova vrsta masaže puno značajnija i treba joj pristupiti s poštovanjem. Ako vaš partner ima penis, stimulirajte ga polako i pažljivo, masirajući im osovinu i istražujući njihova erogene zone. 

Ako vaš partner ima vaginu, koristite isti pristup i koristite različite tehnike trljanja kako biste stimulirali klitoris i njihova unutarnja žarišta. 

Cilj obje vrste masaže je duhovno povezivanje, a ne nužno postizanje orgazma. Oba partnera, onaj koji pruža i onaj koji prima, trebali bi cijelo vrijeme vježbati duboko disati i biti prisutni – bez ometanja, posvećeni jedno drugome.

Dreamstime

8. Otvoreno komunicirajte

- Važan dio tantričkog seksa je i sloboda partnera, pa tako i sloboda da jedan drugom kažu da im je dosta - kaže Evan McCrary, seksualni terapeut i učitelj u Institutu za autentično obrazovanje tantre. 

Žena rođena u ovom znaku ima najveći seksualni apetit od svih, strastvena je i vrlo uzbudljiva
Žena rođena u ovom znaku ima najveći seksualni apetit od svih, strastvena je i vrlo uzbudljiva

Ako se počnete osjećati nelagodno u bilo kojem trenutku tijekom seksa, lako ćete se odvojiti od tog iskustva, a to je ono što želite izbjeći. 

- Moći prenijeti ono što osjećate je važno kako biste bili sigurni i ostali povezani s partnerom, jer se brigom o sebi dijelom brinete i o svom partneru - objašnjava.

9. Oslobodite se očekivanja

Zapamtite, cilj tantričkog seksa nije postizanje orgazma, već intimno povezivanje sa svojim partnerom. Radi se o otpuštanju očekivanja i prihvaćanju svih osjećaja koji se mogu pojaviti. 

- Ponekad doživljavam nevjerojatne orgazme, drugi put se krećem kroz blok, plačem i otpuštam nešto iz svog djetinjstva, ili se možda kod mog partnera pojavi nešto iz djetinjstva, pa zajedno komuniciramo i pričamo o tim osjećajima - kaže Erickson.

Prednosti tantričkog seksa

Ako ste pročitali sve gore navedeno i još uvijek niste uvjereni da biste trebali prakticirati tantrički seks, provjerite koji su njegovi benefiti.

Kao prvo, tantrički seks omogućuje ljudima da ostvare dublju svijest o sebi i svojim željama i potrebama. 

- Ako usporavate seks, bilo sami sa sobom ili s partnerom, prisiljeni ste razmisliti: 'Vau, što mi je zapravo dobro?' Ne, 'Ono što su me naučili da treba biti dobro' - kaže Lewis.

Zagovaranje svojih želja i potreba će potaknuti i bolje samopouzdanje, kako u spavaćoj sobi tako i izvan nje. Osim toga, tantrički seks omogućuje vam da postanete povezaniji s partnerovim tijelom i da budete znatiželjniji za njega, stvarajući prostor za eksperimentiranje.

Tantrički seks također može biti način oslobađanja od seksualnog srama, pa čak i traume piše Cosmopolitan. U nekim je prostorima i zajednicama seks još uvijek (da, još uvijek!) uglavnom tabu tema, a kao rezultat toga, uobičajeno je da se osjećaj neugode javlja kada se o tome govori.

Kako izdržati dulje u seksu: Šest korisnih metoda za muškarce
Kako izdržati dulje u seksu: Šest korisnih metoda za muškarce

 Ali ništa nije prirodnije od seksa, a stvarno prakticiranje sporog, svjesnog tantričkog seksa može vam pomoći da se oslobodite i budete ono što jeste, u seksu i u drugim poljima svojeg života. 

- Jedna od najistaknutijih prednosti koje vidim je potpuno preoblikovanje odnosa ljudi prema seksualnosti - kaže Erickson. 

- Umjesto da bude ta mračna sjena, seks postaje izvor inspiracije, radosti, povezanosti i oslobođenja, što je tantra - zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku