To je to što me zanima!

Znate li zašto su Simpsoni žute boje? Razlog je zapravo logičan

Iza žute boje vjerojatno se kriju i znanstveni razlozi. Žuta je, naime, najvidljivija boja u čitavom vizualnom spektru boja. Ona je također komplementarna s plavom, koja je jedna od najčešćih pozadina u crtićima
Vidi originalni članak

Homer, Marge, Bart i drugi postali su dio pop kulture diljem svijeta, a mnogi od nas redovito i citiraju poznate rečenice iz serije. No, jeste li se ikada zapitali zašto su Simpsoni žuti - zašto ih je tvorac Simpsona Matt Groening odlučio učiniti baš žutim. U intervjuu za BBC Groening je otkrio kako je želio crtani film učiniti jedinstvenim, pa je želio početi s jarkom bojom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Animatorica je došla na ideju da likovi budu žuti i čim mi je pokazala kako ih je obojila, rekao sam: ‘To je to! - rekao je Groening i dodao: 'Kada daljinskim upravljačem mijenjate kanale, i na blic primijetite bljesak žute boje, znat ćete odmah da se emitiraju Simpsoni'.

OUTFIT DANA Vrlo atraktivna: Pufasta jakna u tonovima žutog jesenskog lišća

Groening je također u jednom intervjuu rekao da nije želio odabrati 'konvencionalne boje iz crtića' za likove.

Simpsoni su jedna od najuspješnijih američkih animiranih serija, na TV ekranima prikazuje se već desetljećima - točnije, prva sezona objavljena je 1989. godine - čime je ove godine napunila 33 godine.

PRONAĐITE NEŠTO ZA SEBE Tople haljine nosite uz visoke čizme: Ovo su neki top komadi

Iza žute boje vjerojatno se kriju i znanstveni razlozi. Žuta je, naime, najvidljivija boja u čitavom vizualnom spektru boja. Ona je također komplementarna s plavom bojom, koja je jedna od najčešćih pozadina u crtićima, budući da su nebo i voda prikazani plavom. Žuta je i topla boja, koja asocira na radost i optimizam, zbog čega je pravi izbor za glavne junake u crtanim filmovima, piše Uniland.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare