To je to što me zanima!

Žudite za opuštanjem? Miris ove biljke je uistinu čudotvoran

ZA MIRAN SAN Nakapajte ulje lavande u jastuk ili ga stavite u neku posudu kako bi soba poprimila njezin miris. Zasluge za opuštanje istraživači pripisuju mirisnom sastojku, alkoholu linalolu
Vidi originalni članak

Lavandu treba mirisati, a ne upijati u organizam kako bi nas opustila te otjerala stres i tjeskobu, zaključili su japanski znanstvenici sa Sveučilišta u Kagoshimi.

TOP 5 PRIRODNIH RJEŠENJA Bolovi u leđima bit će manji uz umirujuću lavandu i ulje lovora

Zasluge za opuštanje istraživači pripisuju mirisnom sastojku, alkoholu linalolu, kojeg ima u ekstraktima lavande, koji udisanjem smiruje i tjera tjeskobu.

- U narodnoj medicini dugo se vjeruje da mirisni sastojci biljaka mogu smanjiti tjeskobu, no moderna medicina je zapostavila te učinke, unatoč potrebi za sigurnijom alternativom postojećim lijekovima za opuštanje - rekao je dr. Hideki Kashiwadani.

POMOĆ KOD NESANICE 5 biljaka od kojih ćete spavati kao beba - i buditi se odmorni

Inače, moćna lavanda upotrebljava se od davnina kao lijek za mnoge bolesti. Budući da umiruje, njezin miris pomaže i zaspati pa su kod nesanice korisni mirisni jastučići s eteričnim uljem lavande, a za opuštanje će pomoći i mirisna kupka u koju ubacite cvjetove lavande.

POTRESNA ISPOVIJEST MAME: 'Moja mala kćer dobila je menstruaciju u busu, a reakcija nepoznatog dečka me šokirala'

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 25.10.2018.

    "snivam obavijen lavandom, a tvoj lik u snu lavande izvire i uzvraćaš mi lahorom blagim, dok lutam poljima tražeći te kroz svoje snove. ali sva sam ova polja već sanjao, ja želim samo da te iz njih iznesem. Odlutah po danu i ne nađoh te tamo, u tim poljima i zatekoh se tamo budan.Zaspah među cvjetovima, znao sam da samo san je to bio ..Tada opet te opet zatekoh u poljima, ali tada te ne probudih"..

  • empatija 25.10.2018.

    Umjesto hmelja može piva?

  • 25.10.2018.

    lavanda je super

Komentiraj...
Vidi sve komentare