To je to što me zanima!

10 ključnih pitanja o kampanji: Što ako Zoki krši Ustav i kako će se ponašati ako pobijedi HDZ

Milanovićevi potezi su ograničeni, ali još itekako ima oružja, a svaka riječ će se vagati. Međutim, SDP će morati dati odgovore i na druga važna pitanja
Vidi originalni članak

”Kao predsjedniku Republike Hrvatske, moja dužnost je reći da vlada Andreja Plenkovića ne radi dobro”. Ta rečenica koju u puno žešćem tonu izgovara Zoran Milanović dobiva sasvim drukčiji kontekst ako je izgovori sad, nakon upozorenja Ustavnog suda. Ista rečenica značit će HDZ-ovcima da se uključio u kampanju, krši upute suda i tražit će reakciju Ustavnog suda. Za SDP-ovce i one koji podupiru Milanovića ona će biti kao i prije: iznošenje mišljenja unutar ustavnih ovlasti. Tko je u pravu? To će biti skoro nemoguće procijeniti. A ako Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud procjene da je to uključivanje u kampanju, cijeli izbori mogu biti poništeni. Na čelu Državnog izbornog povjerenstva predsjednik je Vrhovnog suda Radovan Dobronić, kojeg je predložio Milanović, pa i to treba uzeti u obzir. Uglavnom, čeka nas kampanja puna nepoznanica.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 71

  • TVP 19.03.2024.

    Samo je jedno ključno pitanje……..zašto se godinama dozvoljava kriminal i korupcija bez ičije odgovornosti…….zbog koga i sa kojim ciljem?

  • Sasadm 19.03.2024.

    A zasto nebi mogao Milanovic bit i premijer .Ako ga narod izabere nek bude .Nevidim problem u cemu je problem.

  • ro kaj 19.03.2024.

    Ovo je moj poziv osobi, gospođi Kitarović koja je pobijedila na predsjedničkim izborima, da kada daje intervjue – a medeni mjesec vrlo brzo prođe – da pazi što govori, da ljudi to gledaju", govorio je Milanović u sabornici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare