To je to što me zanima!

10 novih lokacija na kojima će vas u Zagrebu snimati kamere

Grad Zagreb dobio je 20 novih nadzornih kamera na 10 lokacija. Za taj je projekt izdvojeno 4,5 milijuna kuna. Kamera u gradu sada ima ukupno 354 na 118 lokacija...
Vidi originalni članak

Grad Zagreb dobio je 20 novih nadzornih kamera na 10 lokacija. Za taj je projekt izdvojeno 4,5 milijuna kuna. Kamera u gradu sada ima ukupno 354 na 118 lokacija. 

Nove kamere dobile su sljedeće lokacije: 

- Prilaz Gjure Deželića

- Hebrangova - Boškovićeva - Držislavova

- Trg kralja Tomislava - Branimirova

- Trg Stjepana radića - Hrvatske bratske zajednice

- Savska - Vukovarska

- Držićeva - Botićev trg

- Kvatrić - Maksimirska - Bukovačka

- Jurišićeva - Palmotićeva - Europski trg

- Trg kralja Tomislava - Ulica Pavla Hatza

- Trg bana Josipa Jelačića

Na konferenciji za medije održanoj tim povodom gradonačelnik Bandić podsjetio je da je projekt postavljanja gradskih kamera krenuo 2009. godine s ciljem povećanja sigurnosti građana, a ne ugrožavanja priatnosti.

- Jedan ljudski nokat više vrijedi od 354 kamere instalirane na 118 lokacija. Na mjestima gdje su kamere postavljene u posljednjih šest, sedam godina osjetno se smanjilo uzastopno ponavljanje različitih oblika kriminala - rekao je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • sir20 10.02.2016.

    posto ima kamera znaci pojavio se visak policajaca i komunalnih redara.stoga bi volio da na svaku postavljenu kameru otpuste po 15 policajaca ili komunalnih redara jer im se time znatno smanjio opseg posla a povecala davanja poreznih obveznika .

  • CopyPaste 10.02.2016.

    Ma da ispravit i sve greske (kojih ima nenormalno mnogo) ovakav portal je i dalje potpuni promasaj. Meni nije jasno, jel netko uopce testirao novi portal prije nego ste ga bacili na web? Mozda je ovo izradio neciji rodjak pa ste mu u dzep utrpali neke fine novce. Zanima me jeli negdje objavljen natjecaj za izradu ovog portala jer ako nije onda je to kazneno djelo?

  • world 2 10.02.2016.

    Pazite !!! Veliki Brat nas gleda. Još malo pa i u vlastitoj kući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare