To je to što me zanima!

Abas: Izrael mora ispuniti naše zahtjeve ako želi mir

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Netanyahu se u srijedu u Bijeloj kući sastao s Barackom Obamom, palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i vođama Egipta i Jordana
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu na sastanku u Washintonu rekao je da želi trajni mir između Izraelaca i Palestinaca. Netanyahu se u srijedu u Bijeloj kući sastao s predsjednikom SAD-a Obamom, palestinskim čelnikom Mahmudom Abasom i vođama Egipta i Jordana. Abasa je nazvao 'partnerom u miru' te dodao da je na njima da prevladaju mržnju između svojih naroda i krenu ispočetka. Abas je rekao da će se potruditi, ali ne bez izraelskih ustupaka poput puštanja palestinskih zatvorenika. Pregovore nastavljaju u četvrtak, piše AP.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sabo 02.09.2010.

    Ma sram ih bilo. Islamsko-palestinko-arapsko-muhamedanski teroristi su se usudili tražiti nešto što im ne pripada. Svoju zemlju, svoju slobodu, pravo na život, pravo da ih se ne ubija kao stoku, pravo da piju vodu koju su Židovi skrenuli u svoja naselja i ubijaju Palestince ako se pobune. Povijest nas uči: Kad tad zločinac padne, kad tad istina pobjedi, kad tad Palestina će biti slobodna, a palestinski narod će uživati svoju slobodu u svojoj zemlji. Ako Bog da uskoro.

  • WebSuperman 02.09.2010.

    ma kako da ne...sve ih sravni sa zemljom

  • vn37 02.09.2010.

    Izrael se jednostrano povukao iz Gush Katifa. To povlačenje je samo pokazalo teroristima kako terorom mogu do svojih ciljeva i dovelo do eskalacije napada na izraelske civile. To što sada traže kao ustupke od države Izrael im je već bilo ponuđeno 2000. g. Tadašnji premijer Barak je u Camp Davidu ponudio sve to (čak i dijeljenje Jeruzalema) u zamjenu za trenutačan prestanak terorističkih napada. Arafat, doveden pred zid, to je odbio i pokrenuo drugu intifadu. Koliko palestinsko vodstvo želi mir pokazuje četverostruko ubojstvo iz zasjede u utorak. Dokle god Palestince predstavljaju Fatah, Hamas i ine terorističke organizacije Palestinci državu neće imati jer je kaos u interesu terorističkih lopova koji jako dobro žive na prodaji priče o \"izbjegličkoj krizi\". U \"izbjegličkom logoru\" nema privremenih struktura, postoji kompletna infrastruktura, otvoreni su hoteli, restorani, zabavni parkovi i trgovački centar. Takvi paraziti otimaju sredstva stvarnim izbjeglicama u Darfuru i drugdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare