To je to što me zanima!

Adlešič: HSLS i Vlada za mene su završena priča

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovime je završio i zadnji čin izlaska svih foteljaša iz stranke, rekao je šef liberala Darinko Kosor i potvrdio da Đurđa Adlešič više nije u HSLS-u
Vidi originalni članak

Na izravan upit hoće li ostati u Vladi i HSLS-u potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić kratko je kazala:
- Ova priča, jedna i druga, za mene je završena. To je sve što ću reći - kazala je Adlešič koja je u četvrtak prijepodne bila u Banskom dvorima, ali na sjednicu Vlade nije došla. No, ako je postoja ikakva dilema o statusu Adlešič u stranci, razriješio ju je šef liberala Darinko Kosor. Kazao je da ona više nije članica HSLS-a, ali nije želio otkriti je li obavijest o njezinom istupanju primio pismenim ili usmenim putem.
- Ovime završava i zadnji čin izlaska svih foteljaša iz HSLS-a, a 15. srpnja je dan novog početka stranke i novog početka HSLS-a koji nije klijentelistički već se želi profilirati u jednu jaku liberalnu stranku - izjavio je čelnik HSLS-a napominjući da je stranku, od odluke da će napustiti vladajuću koaliciju, napustilo deset članova. S obzirom da je Središnje vijeće HSLS-a prošle subote odlučilo istupiti iz koalicije, a sve odluke stranačkih tijela moraju se provesti odmah, Darinko Kosor je u četvrtak pismeno obavijestio Adlešič da prema toj odluci mora do petka dobiti razriješenje od predsjednice Vlade Jadranke Kosor i aktivirati svoj saborski mandat. Kaže da to nije bio ultimatum nego da je postupio po statutu HSLS-a. Nakon dopisa Adlešič je obavijestila stranku da ih napušta. Od nje bivši šef više ništa ne očekuje, a kako ona ima svoj izvorni zastupnički mandat može ga aktivirati, ali to kaže, više nije problem HSLS-a.

KOSOR: ADLEŠIČ JE I SAMA ŽELJELA VAN IZ KOALICIJE
Kosor je podsjetio i da je sada već bivša članica HSLS-a potpisala odluku Središnjeg vijeća o izlasku iz koalicije, iako sama izjavljuje da je bila protiv takve odluke. Nije želio komentirati priče da je Adlešič na ovaj način postupila jer je željela zaštiti poziciju supruga Staška koji je član Uprave Croatia tehnički pregledi, jer je to kaže, privatna stvar. Iako su izgubili saborske zastupnike i time prestali biti parlamentarna stranka, Kosor tvrdi da ovo nije kraj HSLS-a. Izvijestio je i da svi ogranci ostaju lojalni stranci, a na idućim parlamentarnim izborima za 15 mjeseci borit će se za saborske mandate. Na izbore, kaže, izlaze samostalno, te tvrdi da nemaju nikakvih dogovora s 'kukuriku koalicijom'. Darinko Kosor osvrnuo se i na uhićenja prosvjednika u Varšavskoj ulici. Poziva Vladu da zaustavi represiju nad građanima, koji mirno prosvjeduju zbog uzurpiranja javne površine. Smatra i da je policija u ovom slučaju intervenirala uz prešutno odobrenje državne i gradske vlasti.

RAZRIJEŠILI DRŽAVNOG TAJNIKA
HSLS-ovac Robert Markt razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva te dužnosti člana Povjerenstva Vlade RH za identifikaciju prepreka za izravna ulaganja i izradu plana njihova uklanjanja.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nonana 15.07.2010.

    Tko je ta Adlešićka? Šta je ona uopće \"radila\"? Šta je fotelja i vlast mila i slatka! To je kruh bez motike!

  • ivan_hoee 15.07.2010.

    ha ha ha, neka neka, samo neka izade, hsls pa-pa sa novim predsjednikom, lol!

  • ljutatrava 15.07.2010.

    koliko para,toliko muzike,vrlo praktična ženska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare