To je to što me zanima!

Adria Čelik i dalje bez stečaja, podnijeli prijave zbog otkaza

Zakonski rok za sazivanje ročišta o otvaranju stečaja nad Adria Čelikom bio je u ponedjeljak na Trgovačkom sudu u Splitu. Radnici su podnijeli prijave zbog otkaza
Vidi originalni članak

Kako je u ponedjeljak istekao zakonski rok za otvaranje ročišta o stečaju Adria Čelika, sindikati i radnici preko svog odvjetnika uputili su podnesak Trgovačkom sudu u Splitu kako bi upozorili na to i ubrzali postupak. 

Kako smo pisali, 147 od 172 radnika dobilo je otkaze prošlog tjedna. Dio otpuštenih zaposlenika više od tri tjedna dežura u šatoru pred pogonima tvrtke u Kaštel Sućurcu kako bi upozorili da im nije isplaćeno šest plaća od strane njemačkog vlasnika tvrtke Techcom Edgara Schumachera

- Zakonski rok za sazivanje ročišta o otvaranju stečaja nad Adria Čelikom bio je u ponedjeljak na Trgovačkom sudu u Splitu. Kako do toga nije došlo i nemamo nikakvih informacija o tome, obratili smo se odvjetniku da upozori Sud  kako se nije ispoštovao zahtjev 96 radnika koji su zatražili stečaj da naplate iz stečajne mase svoja potraživanja. Osim toga, podnijeli smo prijavu inspekciji rada jer su otkazi podijeljeni mimo procedure i nelegalno te da radnicima nije obračunata plaća za ožujak i travanj. Za ove koje se duguju za svibanj i lipanj još nisu stekli uvjeti da budu predmetom nadzora nadležnih službi - kazao je Zvonko Šegvić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita koji zastupa i dio radnika Adria Čelika.

Radnici će napustiti "šator gladi" ako dobiju plaće ili tvrtka završi u stečaju. 

Vlasnik Edgar Schumacher navodno traži strateškog partnera za Adria Čelik, a zadržao je samo 25 ljudi kako bi se održavali pogoni i tvrtka na životu.

Kad će biti ročište o stečaju i zbog čega nije ispoštovan zakonski rok, čekamo odgovor  na upit koji smo uputili Trgovačkom sudu u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 08.06.2015.

    Hitno nam treba agencija za Fe i legure? Od metalurgije i metalne industrije ostalo je topljenje starog željeza i odvoz sirovine u Italiju. I naša sirova nafta nam izmiče,nije više naša, a ništa pozitivnog na vidiku.

  • felipe 08.06.2015.

    Gdje je sad Kolinda...što sad ne nazove prijateljicu Merkel?? Pa nek joj objasni kako njen državljan ne isplaćuje plaće ovdje??

  • jo2hn8ny 08.06.2015.

    Ovi su na postu uz vodu i kruh.

Komentiraj...
Vidi sve komentare