To je to što me zanima!

Afera Pukanić: Kokain su našli u Mirjaninoj torbici

Rezultati analize kose Mirjane i Ive Pukanića još nisu gotovi. Ona će pokazati jesu li supružnici uzimali drogu. Rezultate očekuju za nekoliko dana
Vidi originalni članak

Ivo Pukanić u prostorije Hrvatskog helsinškog odbora došao je u pratnji dvojice policajaca što potvrđuje da još uvijek ima zaštitu. Nakon gotovo dva sata, koliko je proveo razgovarajući sa zamjenicom predsjednika Tatjanom Šijan, Pukanić je novinarima potvrdio da traži zaštitu za sebe i svoju kćer.
- Tražim zaštitu od govora mržnje koji je posljednjih dva tjedna prisutan u medijima. Također tražim zaštitu institucije za svoje dijete koje mora slušati monstruozne laži svaki dan. Mene mogu mrziti i misliti sve najgore, ali neka netko pomisli na to dijete. Ona ima svoje prijatelje i treba imati normalno djetinjstvo - izjavio je Ivo Pukanić. HHO će razmotrirti njegove zahtjeve te odlučiti o poduzimanju potrebnih mjera.
- Ako utvrdimo da su prava Ive Pukanića zaista povrijeđena, poduzet ćemo mjere. Mjere su, kao što smo već vidjeli na primjeru Mirjane Pukanić, dopisi, kontakti s ministarstvima i javna priopćenja - kazala je Tatjana Šijan. HHO bi odluku trebao donjeti sljedeći tjedan, a u donošenju odluke sudjelovat će i Ivo Banac koji je trenutno na bolovanju.

KOKAIN NIJE BIO U SEFU
Rezultati analize kose Mirjane i Ive Pukanića još nisu gotovi, doznajemo od izvora bliskih istrazi. Pramenove kose uzela im je policija kako bi utvrdili je li netko od bračnog para pozitivan na kokain ili neku drugu drogu. Policija je tijekom pretrage stana Pukanićevih u zagrebačkoj Ilici pronašla 15 grama kokaina. Vještačenjem u Centru za kriminalistička vještačenja utvrdili su da je droga loše kvalitete. Mirjana je protiv supruga podnijela kaznenu prijavu u kojoj ga, između ostalog, tereti da ju je prisilno drogirao, a spominjala je i da ima kokain u sefu. No, ovih 15 grama, kako doznajemo, policija nije pronašla u sefu, već u kozmetičkoj torbici Mirjane Pukanić. Analizu pramenova kose ne radi CKV. Uzorke je policija proslijedila jednom institutu. Nalazi će biti gotovi tek za nekoliko dana, kažu naši izvori.

KOMORA TRAŽI OČITOVANJE LIJEČNICA U ROKU OD 15 DANA

Istraga je pokazala da je obiteljska liječnica Jasna Lulić napisala uputnicu da se Mirjanu Pukanić prisilno hospitalizira, a da je prije toga uopće nije pregledala. Dežurna liječnica u Hitnoj je odobrila privođenje gospođe Pukanić u lisicama te da je se odveze u psihijatrijsku bolnicu Vrapče, a ne najbližu bolnicu u Vinogradskoj. Povjerenstvo Hrvatske liječničke komore odlučilo je kako će zatražiti očitovanje dvaju liječinica u narednih 15 dana. Nakon njihovog očitovanja, dostavit će svoje mišljenje ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću. Tada bi trebali odlučiti je li u ovome slučaju bilo povrede struke i hoće li protiv liječnica pokrenuti disciplinski postupak. U 13 godina postrojanja Komore 11 liječnika je privremeno izgubilo dozvolu za rad, no nitko nije doživotno izgubio dozvolu, potvrdio je Hrvoje Minigo, predsjednik HLK. Saborski Odbor za ljudska prava zatražio je od ministra zdravstva i ravnatelja policije Darka Milinovića i Marijana Benka da dopune izvješća o prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • madafakafromkroejša 22.04.2008.

    pa nisam nis komentiral?????kaj je ovo

  • madafakafromkroejša 22.04.2008.

    jeeee objesite gada....

  • bilizije 22.04.2008.

    u pi..u materinu i ovi pukanići više,ima svit novaca pa neza di će od ludosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare